11 mars 2011

Snygga tjejer får flickebarn, jajemen!

Jaha, det är därför vi är ett riktigt flicksläkte på morssidan, vi måste se förbannat bra ut helt enkelt! Dock har ju den yngre generationen (min) börjat bidra med lite pojkar, så det kanske tyder på att vi är mindre snygga än var våra mödrar var?! ;)

Sen tyckte jag att detta kändes som en ganska relevant artikel just nu. Nu "ska" man ju vara hemma med barnen helst i minst två år & sen ska man "må jättedåligt" över att lämna över dem till dagis när man börjar jobba igen. Dagens hemmafrutrend får mig som sagt att spy sådana gånger, det är som han skriver "måste man välja mellan att jobba heltid & att skaffa barn?" NEJ, det måste man inte, & nej, det är inget fel med att jobba & ha sina barn på dagis - det är det som är normalt i de allra flestas värld! Kvinnor ska inte gå & ha dåligt samvete för att de måste jobba för det här med hemmafrutrenden kräver ju faktiskt att man för det första har ekonomi till det (vilket väldigt få har) & för det andra att man väljer att släppa både karriär & pension - släpp det dåliga samvetet, hemmafrutrenden fungerar för väldigt, väldigt få!

Jo, jag har även märkt att det pågår en tsunami nu - jag är inte Se&Hör för hela slanten :D

3 kommentarer:

Tella sa...

Bra inlägg. Nu får man faktiskt nästan skämmas om man hämtar sina barn senare än kl 15 på dagarna. Dagis elelr förskola är ju faktiskt en helt annan sak än för 20 år sedan. Jag är otrolligt positivt inställd till dagis. Tycker miljön är bra, personalen är duktig och de får möjlighet att testa så mkt. Här hemma finns inte samma resurser med olika saker de gör där. de pysslar, bygger, är ute på massa olika utflyker och dyl. Den tiden finns inte samma utsträckning här hemma..ja, då ska man väl vara en hemmafru då kanske. Men då är det ju fortfarande tvätt, städ och annat som ska fixas.

Marie sa...

Tack för det inlägget. Du vet ju att jag är en av dom som alltid börjar känna mig usel när folk påpekar att dom inte kan förstå hur man kan sätta barnen på dagis/dagmamma när dom är 1 och att dom inte skaffat barn för att andra ska ta hand om dom osv...

Hanna sa...

Ja, jag tyckte det var bra att det togs upp även lite i media. Prcis som Tella skriver så känner jag att de får så mycket kul där som jag inte kan erbjuda alltid, de får den där stimulansen som ibland kan vara svår att ge, speciellt om man har ett yngre barn också. Att man ska vilja vara hemma längre & så får man väl tycka/göra om man vill, men det är viktigt att poängtera att det är väldigt få som faktiskt ens har möjlighet till det - man måste ju isåfall ha en väldigt bra ekonomisk grund att stå på för det första & det är ju inte något för en vanlig Svensson direkt. Man ska inte behöva känna att man är sämre för att man måste jobba & lämna bort, för det är ju så det funkar!

Jag söker ju personligen vilket jobb som helst eftersom jag är i stort behov att få mig ett jobb efter sommaren, men visst hade min dröm varit att bara kanske jobba 75% (alternativt att min man gör det) när barnen är små. Dock får jag ju ta det jag blir erbjuden & som sagt, det är tyvärr ekonomin som styr. Dock tror jag inte att barnen far illa för fem öre, det är bara de vuxnas samvete som kan få sig en törn. Mestadels beror detta på dessa människor som alltid ska hävda att "man ska vara hemma med sina barn" typ.