11 mars 2011

Om att bli bortskämd som ensambarn.

Vi fick en present! När jag läste instruktionerna från början blev jag lite rädd för att testa dock, jag funderade givetvis på exakt som skulle kunna hända om jag gjorde fel? Skulle ett misstag kunna kosta mig livet? Jamen titta, en grym kaffemaskin från mina snälla föräldrar!!! Tack så oerhört mycket, jag älskar den!

Vi har länge tänkt att införskaffa en kaffemaskin eftersom vi är riktiga kaffedrickare, men jag har alltid velat ha en riktig istället för dessa billiga varianter med dyra kapslar man måste köpa till, de blir nämligen skitdyra i längden. Är man en "normal" kaffedrickare så läste jag att man på bara ca två år sparar in en sådan här "dyr" kaffemaskin eftersom en med kapslar kostar ungefär 3 kr/kopp för bara kaffe & 6 kr om man vill ha latte & sånt. Här skulle kaffekostnaden per dag bli gigantisk med det systemet, dessutom är de bökigare att hålla på med. Det roliga är ju att vi redan sparat in den här kaffemaskinen eftersom vi fick den gratis, tack SÅ mycket igen!!!
Sen blev Junilicious bortskämd med en surfplatta av morfar! Vi hade tänkt att ge henne någon mp3/telefon-liknande pryl så hon kan ge fan i min telefon, men det var morfar som tog drömmen till verklighet. Det är givetvis en lite billigare variant eftersom hon bara är 2,5, men funkar hur bra som helst. Juni älskar den, hon spotify:ar hela dagarna nu & från lekrummet hör man alltid musik i bakgrund till legobygget. Sen har hon ju förstås även några roliga appar (soundboard & grejer) som hon leker med.

Juni är som sagt ingen tv-tittare, hon har ärvt våra intressen för musik, böcker & teknik istället. Hon spelade även Kalle Kunskap & har därför lärt sig både bokstäver, siffror & former, inte ens jag trodde att dataspel kunde tillföra något gott - där hade jag fel! :D

4 kommentarer:

Linda sa...

Vi har räknat på en sån där kaffemaskin men här är kaffeåtgången så stor att det skulle bli svindyrt...

Vad coolt att hon är så duktig med tekniska prylar!! Vår Fisa fattar inte ens sammanhanget mellan mus och muspekare. :-D Men ok, vi har inte direkt visat henne det hela. Har funderat på Kalle Kunskap, man kanske skulle skaffa sig en testversion...

Sv: Tack! :-) Jag är jättenöjd med rummet även om det fortfarande fattas några detaljer som inte hanns med men, men.

Retrophilia sa...

Är du också ensambarn? :)

Hanna sa...

Ja, jag kanske tjorvade till det litegrann där (om någon missförstod), det här är en sån här riktig maskin som maler kaffebönor - som sagt, här skulle annars kaffekostnaden bli typ 100 spänn per dag om vi hade fått en såndär billigare variant :)

Jo, jag är också ensambarn. Det har ju sina ljusa punkter även fast jag alltid önskat att jag haft ett syskon :D

retrophilia sa...

Ja, samma här. När jag var liten brydde jag mej inte speciellt mycket :) men nu när jag blivit äldre så känns det lite tråkigt. Man ser hur bra relation dom har till varandra och alltid har nån som ställer upp för en.
Ska jag ha barn nån gång i framtiden så ska jag se till att skaffa minst 2 stycken :)