13 mars 2011

Den klassiska pallen.

Detta måste vara den mest klassiska köksinredningen som finns, en sånhär stegpall i metall. Den fanns i ofantligt många olika färger & nästan varenda familj på 80-talet hade en. En sånhär skulle jag nog behöva i vårt kök, men de har väl slutat tillverkas vad jag förstår så jag får väl hugga tag i någon gammal nångång när jag får råd. Förståeligt nog verkar inte så många göra sig av med dem eftersom de förutom att vara mycket praktiska verkar hålla i ungefär 200 år. Vem gör sig av med en trotjänare liksom?

Well, en sån här skall köpas i framtiden, de är grymt stabila & gör att man når precis allt.

5 kommentarer:

Linda sa...

Vi har en blå sån och den är verkligen toppen! Den stod i huset när vi flyttade in, väldigt praktiskt. :-)

sonja sa...

jag minns hur jag brukade gömma mig under farmors sån där pall, jag ansåg att den var "en koja"!

Retrophilia sa...

Vi hade ingen sån pall men såg den ofta när vi var hemma hos bekanta, den är ju snygg!
Svar: Ja det är synd om dagens ungar, tur att serierna och filmerna finns på dvd :) My little pony - rescue at midnight castle, är så grymt fint tecknad. Om du inte har sett den så se den! :)

Olle sa...

En sån pall fanns i mitt barndomshem redan tidigt på 70-talet. Gråa steg på den om jag inte minns fel... Undrar om farsan gjort sig av med den..?? :P

Hoppas ni kryar på er allihopa iaf!! :)

Ea sa...

Aaah, morsfars har kvar sin. Det bästa med den är ju själva 'stålselen' som man kan skruva fast och på så sätt förvandla pallen till en ohyggligt livsfarlig barnstol. Trots detta har Arvid suttit hur många ggr som helst i den där pallen, barnstolen, plåtselen.