07 februari 2011

Vedervärdiga Karlsson på taket.

Astrid Lindgrens karaktär Karlsson på Taket har alltid gett mig stora hurven! Han är enligt egen beskrivning "en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år" men det som stämmer är det som wiki skriver "Adjektiv som kan förknippas med Karlsson är självgod, mallig, dryg och mobbande."

Det känns otroligt konstigt att den här elaka gamm-gubben i tid & otid flyger in & ska hälsa på "Lillebror", han är så äcklig & ett ord som jag tyvärr vill använda är typ...pedofil? Det är pedofilvarning på hela snubben & att han är tjock, krullig & har en propeller på ryggen gör det hela ännu värre. Till råge på allt så pratar han urlöjligt & hans självgoda uppsyn får mig att spy. Han pratade om nån kuckelimuckmedicin också & ja, ni hör ju själva hur pålitlig den här karln låter.

Han kan väl aldrig ha gått hem i stugorna tycker man? Det måste ha varit Astrids lågvattenmärke.

6 kommentarer:

Lopez sa...

Ja, även som barn tyckte jag att han var äcklig och jag har aldrig hört någon säga nåt positivt om honom...
Jag är inte så förtjust i Pippi heller, jobbig, gapig, märkvärdig... Så dem placerar jag i samma fack, tyvärr så älskar Nico henne så jag försöker stå ut , men skulle han ta in den där propeller tönten i vårt hem så är det nej nej nej...

Sonja sa...

jag vet ingen som gillar karlsson.
det enda bra med det, är när ungen säger "jag heter svante, men jag kallas för lillebror".
då gjorde vi high five i vår familj

A-L sa...

att man redan som liten tyckte att Karlsson va dryg och egoistisk säger ju en del. Jag ha aldrig klarat av att se dom där filmerna.

Sarah sa...

Håller med.. mer hatad än Karlsson är det nog inte många som är.. men de kanske va de som va meningen, att man skulle lära sej hur man INTE ska bete sej, om man inte vill bli hatad, av alla... Vilken djup tanke jag hade där va =)

a.lejbro sa...

Håller med dig Karlsson är Astrids lågvattenmärke. Jag tror nog att Astrid tyckte det med. Det finns ett klipp på med henne pratande med någon rysk president (kommer inte ihåg vilken) Presidenten upplyser Astrid att Ryssarna älska Karlsson och att det finns/fanns en teatergrupp som spelat Karlsson på taket i 30år.

Astrid svara beklagande att det är synd om ryssarna.

Gudrun sa...

Ja inte tror jag han har många beundrare. Höll han inte på å ljuga å skyll på andra med.Osympatisk figur.