03 februari 2011

Too cool for school.

I Föris var min glugg lika bred som min lugg hade glapp. Eller ja, jag har ju lika bred tandglugg idag med så det är väl samma. Rosa Mimmi-tröja, vit skjorta som var knuten i midjan & pippilotter. Det roligaste på bilden är halsbandet, kommer ni ihåg dem? Vi hade dem iaf. Man kunde köpa plasthalsband som kom i hundra olika färger & sen kunde man tvinna ihop de färger man snyggt ville ha tillsammans & sätta ihop det med ett spänne - skittrendigt! På bilden har jag tvinnat guld & vitt, supernsnyggt! Minns ni, minns ni?!

1:an eller 2:ans kort (nåt fattas uppenbarligen) så ser jag vän ut i en ljusgul tröja med kissekatter, jag matchade med gigantisk krage med rosett. Jag hade valt kläderna själv, men i efterhand så ångrade jag kragen grymt.I 3:an hade jag tagit på mig den snyggaste tröjan jag hade, en stickad svart med neonfärger - so 80´s liksom! En klassisk frisyr med halvuppsättning & den obligatoriska spretluggen. Här har jag fått glajjer också, de är skitsnygga i plast med turkos ram a´la Wayfarer. Oh, lala!

4:ans lugg är ett frågetecken, antingen nån backslick eller också nån misslyckad snedlugg. En sned denimskjortkrage & vågigt hår, precis som det skulle vara.
5:an måste ju vara den sämsta outfiten nånsin, men så skulle man se ut. Man köpte tunna bomullströjor från postorder som hade huva i avvikande färg, sedan kastade man på sig en öppen skjorta & sen var man readysteadytrendig. Här åkte ett diadem på & mitt hår gjorde debut i kortare variant. Nya glajjer som syns bättre på 6:ans kort.

Glajjerna i 6:an är brun metall, det var den modellen som tog över efter plastisarna alla hade. Ett försök till snedlugg, men jag har aldrig behärskat den konsten som en viss Maria H gjorde, så den var alltid underkänd. Så kort hår som jag har här har jag aldrig haft förut & har aldrig haft sedan dess, mitt hår har således i princip alltid tillhört midjelängden & det trivs jag med.

Nej, cool kan jag nog inte klassa mig som, men vem var det under dessa årtionden? Som man såg ut! Samtidigt föredrar jag detta framför de 12-åringar som struttar förbi köksfönstret här på mornarna iklädda så kort kjol att man ser att de inte har trosor, alternativt osynliga trosor. Det är en mycket vanlig syn idag & trots att jag själv inte är ett dugg pretto så tycker jag det är over the top - det är ju bara barn, klä på er!

Måste kolla om jag hittar fler gamla kort, dålig kvalla or not. Jag är snyggare som 30 kan jag konstatera.

4 kommentarer:

Fia sa...

Underbara kort ju!!

Kram å puss!

Malin sa...

Haha! Vilken flash back. Försöker komma ihåg hur jag såg ut men vissa detaljer känner jag igen; plastbrillorna a la 80 (helst med hästar på sidan), diademet och den misslyckade sneluggen. =) Kram på dig!

Linda sa...

Ja, vem i hela friden var cool på 80-talet (även om vi alla trodde det då :-D)! Härliga bilder! Jag hade likadana glasögon!

Den här sidan är för härlig, om man vill drömma sig tillbaka: http://www.project80s.com/

A-L sa...

Ha ha ha....Gud va kul att läsa. Vilka minnen som kommer tillbaka. Dom där halsbanden minns jag, man hade ju hur många som helst, och tvinna i alla möjliga varianter.

Kramar...