24 februari 2011

Oh, sweet 90´s.

Skrattade gott när jag kom att tänka på lite tröjtrender som var heta på 90-talet, iaf häruppe.

Ville man vara trendig så var det framförallt Fruit of the Loom-hoodies eller hoodies med Champion som gällde. De mest vanliga färgerna på FOTL var vinröd, mörkgrön & svart förstås. Championtröjorna kom oftast i marinblått eller svart. Hur detta kunde vara trendigt är svårt att förstå i efterhand tycker jag, det var ju egentligen skittrist, en helt vanlig enfärgad tröja med en trist logga på? Herregud.
Sen hade vi ju Mexicosaken, en sån där överdragströja/jacka som hur många som helst hade. Den fanns i hur många varianter som helst, men precis den här formen & stuket hade den. Jag ägde tyvärr aldrig något, men jag kan lova er att det är inget jag saknar idag.

Vi klagar ofta på 80-talets klädsel, men allvarligt, vad hade 90-talet att komma med? Ojoj.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Ja, jag säger detsamma. 80-talet var ju inget mot det horribla 90-talsmodet! Även här gällde Champion och Fruit of the Loom, som mot sent 90-tal övergick till Fila.

Har otroligt svårt för dessa jumpsuits och fladdriga mönstrade byxor á la "Fresh prince i Bel Air" i kombination med en minimal axelväska som bärs tvärs över bröstet, som tyvärr syns mer och mer nu. Vissa moden bör aldrig återvända!

Sonja sa...

jag minns att jag nästan alltid hade såna här träningsbyxor med knappar på sidorna. Helst champion då

Sarah sa...

HAHAHA.. ja just de.. träningsbyxorna, som om man hade otur, kunde öppnas hela vägen ner.. Fler tröjen med samma stuk va ju MARVIN och CROCKER, allt köpt på JC såklart =)

Sjukt kul oxå med mexico tröjorna, de hade jag totalt förträngt, minns att jag fick en avdankad av Ewa, som jag hade suktat efter läänge, aldrig har jag kännt mej snyggare än den dagen =)

Linda sa...

Själv var jag punkare då så jag minns inte riktigt hur det allmänna modet såg ut men mexikotröjorna minns jag! Och visst var palestinahalsdukarna också på 90-talet? Och de där vida byxorna med grenen i knäna som en del (ex. min brorsa) hade på sig bak och fram?

80-talets mode var ju skurrilt och idag kultigt, 90-talet var nog mest töntigt.

Sv: Då kommer hon säkert att älska den! Vi bjuds på minst en show varje kväll innan läggdags. :-D

Tella sa...

Silverjackor a la robyn var ju inne ett tag plus hennes frilla, marwin kläder- helst glansiga jazzbyxor då, pannband, brythjärta, bomberjacka, buffalo-skor, FILA tröjor, massa ringar i öronen..ja, några pinsamma exempel. Jösses så hemskt :)