16 februari 2011

Mera "barn-tv" från förr.

Ja, jag skrev ju tidigare om 80-talets lilla utbud på barnprogram & om att man fick ta det som erbjöds. Något mer jag såg var "Supersvararna", se bild ovan. Det var ju egentligen ett vuxet & rätt torftigt program, men jag tyckte att den där kompassen som blinkade & valde frågor var underhållande nog. Baby var också ett fan av Supersvararna & jag vet att många fler med mig minns detta program som ett av de man såg i brist på Powerpuffpinglor.
Sen var det precis som Lovisa belös i mitt förra inlägg, Lilla Sportspegeln! Lilla Sportspegeln såg man definitivt mest för de 5 minuters Tom&Jerry som obligatoriskt visades i mitten av programmet. Veckans höjdpunkt minns vi båda här i hemmet!

Lilla Sportspegeln hade ju alltid en tävling där en vinnande tittare fått komma till studion för att sedan kasta små tennisbollar (slå innebandybollar etc) i olika hål som symboliserade olika priser. Priserna är ju nästan kultförklarade tycker jag, fixade man det svåraste hålet så vann man cykeln, 2:a pris tror jag var en boll & 3:e var en ryggsäck? Rätta mig om jag har fel. Den inringade ryggsäcken har ju den klassika logan, härligt va?!
Hursomhelst, vilka skitpriser egentligen. Ok om man vinner en cykel, men att sedan få en sketen boll eller en rygga känns ju som ett jäkla nerköp? Ja, herregud säger jag bara.

Inga kommentarer: