12 februari 2011

Anslagstavlan med Linus på linjen.

Det fanns en tid (läs; på 80-talet) då man som barn inte hade så mycket utbud gällande barn-tv. Det sändes typ ett barnprogram om dagen & det fanns ingen möjlighet till barnkanaler som är barnvakter till dagens barn. Man fick helt enkelt nöja sig med det lilla utbud som fanns.

Ett populärt inslag för oss barn var exempelvis Anslagstavlan, det kommer ni väl ihåg? Signaturmelodin måste ju få kultförklaring direkt & den roliga gubben som nös bort alla lappar var ju SÅ kul!...eller nåt. Visst var det även i Anslagstavlan vi fick lära känna den omåttligt populäre Linus på linjen? Jag tror att det var som avslutning på Anslagstavlan, alternativt var Linus i samband med det? Jag minns inte riktigt, men båda programmen var något jag satt bänkad vid som så många andra 70/80-talsbarn.
Vad var anslagstavlan? Wiki skriver såhär; "Anslagstavlan är ett TV-program i Sveriges Television. Programmet innehåller samhällsinformation, ofta från myndigheter. De informationsfilmer som visas i Anslagstavlan stannar tills de, enligt SVT:s mätningar, nått en miljon tittare. SVT sänder anslagstavlan på uppdrag av staten"

För er som inte "var med" är det svårt att förstå det roliga med samhällsinformationsfilmer, men ja, vi fick glädja oss över det lilla, jag antar att det var det tecknade introt & Linus som lockade oss mest - var man svältfödd på tecknat så tog man den lilla chansen till nöje man hade helt enkelt.

Här kan ni ser några filmer & fräscha upp ert minne!Det var tider det. Annat än Nickelodeons förbannade skit-tecknat som gör barn till hjärndöda epileptiker. Ska ponera lite mer om detta sen tror jag...

4 kommentarer:

sonja sa...

oo ja, jag minns! instämmer, det var tider det! (vi försökte hinna spela in anslagstavlan, och lyckades till sist, tror jag)

Anonym sa...

Haha, vilket inlägg. Jag satt härom dagen och tänkte på vilken grej Tom och Jerry på Lilla Sportspegeln var! Tänk ändå vad man uppskattade det lilla man fick! :)

/Lovisa

A-L sa...

Ha ha ha...gu så kul! Ja älskar Linus på linjen!

therese m sa...

jag minns jäteväl ett inslag på vintern med ett ägg på isen, sen sa dom typ. inlopp,utlopp,avlopp...nåt ditåt.
sen var det ett om allemansrätten. det var tider det...