17 januari 2011

Terra.


Användes flitigt på 80-talet, åtminstone häruppe & var ett ord för pröva/testa. En typisk fras kunde låta såhär; "Får jag terra din hoj?" (Får jag testa din cykel?)

Ett bra ord helt enkelt!

3 kommentarer:

Daniel sa...

Meh. Jag är visserligen född på 80-talet och minns inte så mycket av det men på 90-talet i Jämtland var terra något man sa som en förkortning på terrorisera, reta. Det kanske det fortfarande är bland kidsen men det vet jag inte. Har ni också använt terra på det sättet?

Hanna sa...

Ja, där sa du något! Givet så använde vi ordet även i den bemärkelsen, men det hade jag totalt glömt...tack för påminneslen :D

Axemia sa...

Ja det minns jag !!! Vilken kul blogg du har! Jag är själv en hårdrocksmora fast med halvvuxna barn och tre katter. Jag hamnade här av en slump för att jag pratade med äldsta dottern om 80 talets gamla Date dofter :-)