31 januari 2011

Resultat!

Ja, vi är fortfarande internetlösa, förbannat jobbigt!

I Lycksele idag konstaterades det att Junilicious är närsynt med brytningsfel, mer fattade vi inte just nu. Imorgon bär det alltså iväg till optikern för att välja ut några glajjer. Man får hoppas att dagens utbud är bättre än 80-talets, de var ju tyvärr rätt stygga som jag minns det, nördlook direkt liksom. Halshugg mig inte för den åsikten, jag fick själv glasögon i 2:an men tyckte det var förbannat härligt då jag senare fick använda linser. Fick ett uppsving kan man säga!

Huvudsaken att Juni känner sig nöjd & slipper ont i huvudet mer! Det är ju ett nödvändigt ont & jag vänjer mig väl så småningom. Junis ett år äldre tremening Ilma fick ju också glasögon tidigt så Juni behöver ju inte känna sig ensam på nåt vis - jag tycker nog det är betydligt jobbigare själv ska jag erkänna, 2.5 år gammal kändes så tidigt bara. Men "skitsamma" som Junilicious brukar säga ;)

Annars fick vi även ett stort paket med en soffa vi impulsköpte nyligen. Blev bra!
Published with Blogger-droid v1.6.5

8 kommentarer:

ewa sa...

Det blir nog bra när hon har vant sig. Ilma fick ju sina när hon var 9 mån, och det kändes ju riktigt tidigt.
Nu tycker jag alla barn i glasögon är såå söta, så hon kommer ju att bli döfräck i dom :)

Hanna sa...

Ja, jag är ju så van att se Ilma och hennes känns ju helt naturliga & klär henne verkligen! Att hon fick SÅ tidigt har jag tom glömt, det var ju faktiskt riktigt tidigt i jämförelse! Nu är vi faktiskt dötaggade på glasögonprovning dessutom, har hört att det finns mycket snyggare nu än de blå flaskbottnade plastisarna jag hade på min tid :)

Du som vet, gäller nån försäkring för sånt här? Antar att de kommer att gå sönder rätt ofta i början om Juni har "otur"? ;)

Linda sa...

Jag fick också glasögon i 2an (1982) och ja, fy fan, vilket kasst utbud! :-D Men idag finns det ju urcoola och snygga små ramar till kidsen.

Och jag tror inte att hon känner sig ensam eller skämmig eller så, det var bara vi för att vi var äldre när vi fick dem. :-) Det är nog en fördel att få dem så tidigt, de kommer att bli en naturlig del för henne. Annars får ni köpa glasögon utan styrka till er själva och Kitty. :-D

Är synfelet något som kan växa bort? Hoppas iaf också att hon slipper huvudvärken!

Sofia sa...

Skönt iaf att det inte var något värre! Hon kommer säkert att bli jättefin i glasögon, men jag förstår att det känns lite tråkigt.

ewa sa...

Ja, det har ju t.o.m kommit mycket nya bågar sen vi valde till Ilma. Vi ska byta bågar i sommar till henne för nu är dom små tyckte Betty-Ann, och jag längtar till provningen!
Ja, Ilma har ju tappat bort sina en gång, men vi var ju korkade och tänkte inte på att kolla försäkringen. Är ganska säker på att man får ut ersättning om dom går sönder osv.
Ett tips är ju det där snöret som man kan ha på glasögon. Jag tycker det är fult med det där snöret, men har insett att det är ett måste om vi inte ska tappa bort dom heela tiden. Snöret är ganska lätt att se när hon har slängt av sig dom någonstans.

Sofia sa...

Mnåå, jo, lite trist är det allt såhär i början... Men som sagt är hon ju lika söt med eller utan glasögon. Du måste lägga upp en bild :)

Sofia sa...

Jag förstår er helt och hållet! Ni har säkert redan googlat på barn och linser, men jag gjorde det nu och hittade att det var en myt att inte barn kan ha linser. Det är såklart att man ska ta det med en nypa salt när ett företag som säljer linser säger det, men på http://www.acuvue.se/myter påstås det att barn kan börja ha linser när de förstår vikten av att sköta om dem själva... Det kanske är för tidigt, eller så kanske Juni kan skolas i detta och börja med linser i mellanstadiet? Who knows? Hur som helst, hoppas att ni får svar snart av läkarna så att ni får veta vad det beror på. Hemskt att tänka att de kunde varit en tumör. Det är så sant att man får vara glad så länge det inte är något mer allvarligt.

Vad kul att Kitty gillade koftan. Jag var rädd att den skulle kännas stickig och obekväm! Kul också att TV-sockarna passade!

Ja, vårt kort tog vi när jag fortfarande åt antibiotika och Anders var orakad. Jag tycker faktiskt att det blev bättre än korten på själva dagen, lustigt nog. Man ska aldrig låta frisyren och sådant vila i någon annans händer, som jag gjorde... Men jaja, gjort är gjort :)

Hanna sa...

Ja, när hon börjar mellanstadiet eller nåt så får vi se om hon är sugen på att prova linser som ett komplement ifall hon vill sporta, bada eller göra sånt där, glasögon är ju faktiskt opraktiskt såna gånger & det är fasansfullt irriterande att vara blind när man tar av sig dem vill jag lova! Jag ser ju själv som en kratta & klarar mig inte en sekund utan :D

SJälv är jag sugen på laseroperation, tror det blir det i framtiden. Jag kommer även att göra det för Juni om hon vill det i framtiden då jag vet hur jobbigt det är att se illa, i längden blir det ju faktiskt både billigare & nyttigare dessutom.

Vi hoppas att det inte blir så mycket sämre med ögonen, alltså, att hon inte blir hur närsynt som helst. Känns som att det kan dra iväg när hon fått synfel så tidigt, mitt blir ju iaf sämre för varje år trist nog.

Nu väntar vi bara på doktorstid så vi verkligen får utesluta att det kan vara något annat fel. Det är lite oroväckande med tanke på hur snabbt det gått utför tycker jag :/

Kramis!