04 januari 2011

Mellandagsmöbler.

Vi gick in på EM´s mellandagsrea bara för att fördriva tid, men vi kom ut lite rikare...eller fattigare.


Vi hittade lampor från Smålandsdesign/By Rydéns till kanonpris. En stor Movie II gick på 199;- (nypris runt 12oo-1300 kanske), köpte orangea & blå & den överjävligt snygga Satellite (Sputnik-kopia?) gick på 600 tror jag & den kostar runt 2500 eller nåt som ny tror jag. Det är dock en bordsvariant, inte den på bilden. Yes, jag är lampoman!
Sen gick vi förbi ett grymt snyggt bord i retrostil till superpris. Ett bord i valnöt med två utdragsskivor samt 4 svarta Theo-stolar (1 på bilden) för 3300. Det blir med båda utdragsskivorna 2.70 långt vilket är perfekt för större samlingar! Bara bordet gick egentligen på nästan 5000 så vi gjorde en bra deal kan jag säga & jag har ju helst hela huset i valnöt.

Dock ville vi inte ha svarta stolar utan vita då det är mycket snyggare till valnöt så då blev det dyrare. Nu blev det dock så att "våra" 8 vita Theostolar står i Piteå till ett värde av 4000 men nu hittade vi istället 8 vita Myggankopior (2:an på bild) på Mio för 1800. Trots att Myggan är rätt uttjatat tycker jag & fulare så köper vi alltså dessa istället då de är mycket billigare & dessutom så slipper vi frakt från Piteå.
Så, snyggaste bordet & 8 stolar till en slutsumma av 3700 är väl ett jävla bra deal helt enkelt? Love it! Passar ju mitt 50-60-70-talshus också minst sagt.
Lite får man unna sig trots att man är black tycker vi.


11 kommentarer:

fröken Carpemo sa...

Vi har sånna mio stolar och dom är helt världelösa! är inte alls nöjd med dom. :/ hoppas att du tycker om dina.

Hanna sa...

Aha, men du, tack för åsikten! Jag har nämligen bara varit på MIO än utan att köpa dem eftersom jag sagt att jag vill provsitta dem innan köp & de hade inga visningsex imorgon. Sa till försäljaren "...för jag vill inte ha några rappelstolar!" :D

Ska dit imorgon för att testa dem, men kan du inte specificera vad som är dåligt med dem? Jag lägger isåfall hellre de där 190 spänn extra per stol & köper de där snyggare Theo, för de var både sköna & rejäla. Billiga rappelstolar är ingen idé att köpa bara för att de är billiga känner jag, du måste berätta nu vad som är kasst så jag inte köper nåt skit!

Myh sa...

Ojojoj, vi har likadant bord + stolar (som köptes på BOOM). Vi avskyr dom! Jädra rapplande och man sparkar sönder tårna varje dag på dom där stolarna. Dom gnekar o måste skruvas ofta o näää, vi är grymt missnöjda med skiten. Provsitt och provsitt och provsitt! Tror det är mycket värt att lägga 190:-/stol extra för att slippa skitrappelstolar som bara är irriterande.

Lamporna till vänster var grymt snygga btw.

Hanna sa...

Men gud, tack Myh! NU vill jag verkligen inte köpa dessa skitstolar för det är precis sådana jag är rädda för - rappel som gnekar, känns plastiga & inte är hållbara. Njet, då stryker jag nog dem ur listan, de dyrare (kostade eg 690 tror jag men vi får dem för 490) är nog mer lönsamt i längden då för de kändes rejäla & bra.

Bordet verkar dock jävligt stabilt, vi trodde typ det skulle väga max 30 kg när vi skulle skicka hem det med bussgods, men det vägde 70 kg utan ben & verkar som sagt stabilt. Dumt att matcha stabilt med rappel alltså ;)

Kerstin sa...

Bordet är skitsnyggt!!
Kolla vad tex Jysk har för stolar. De brukar ha billigare kopior av de flesta stolar.

Myh sa...

Kör på dom dyrare! Det är nog som du säger, mer lönsamt i längden. Vårt bord väger också typ ett ton, haha och det funkar då alldeles super.

Lycka till med stolarna :D let us know how it goes!

fröken Carpemo sa...

dom är rangliga, skruvarna under skruvas upp stup ikvarten så rätt var det är så kan man drutta på golvet om man har otur. och spricker i färgen om man lutar sig för mycket bakåt.

satsa på nåt bättre tycker jag, men det är synd för dom är snygga tycker jag! fast dom andra är snyggare.:D

puss o kram!

kajjan sa...

Vi har också dessa från MIO, rangliga och spruckna i färgen. Skittrist, dom ryker så fort vi gjort bort småbarnstiden...=)

Köpte även stolar från Jysk, till köksön och det är det sämsta köp någonsin. Alla 3 gick sönder inom några månader...Jysk = SKIT! Köpte en tv-bänk därifrån en gång å då vi skulle flytta å D skulle lyfta den så rasa den sönder. ALdrig mer nåt från den affärn!

Hoppas ni haft en bra jul! =)

kram

Hanna sa...

Ja, nu har vi provsuttit & jag kan bara skratta, det var verkligen bara rappel men iof hade inte butiken lyckats så bra med ihopmonteringen heller. Dock hade jag även googlat på nätet om dessa stolar pga alla era betyg & de har verkligen fått ett totalt värdelöst betyg, ingen köpare gillar dem vad jag förstår. Nej, vi skippar skiten & köper hellre de mycket snyggare stolarna från EM som vi ändå fick 200 kr i rabatt på pers styck & de var ordentliga - vad jag mindes.

Nej, Jysk är jag också dörädd. Jag har aldrig köpt något där men jag tycker att alla möbler ser så förbannat plastiga, små & budget ut jämt, jag vet inte varför? Kanske ser de små ut för att det är högt i tak? Nej, Jysk känns som kass kvalla & inget för oss men tack ändå :)

Den här gången tänker vi satsa på kvalite & se vad det bär oss. Det håller väl nåt år eller så med tur ;)

fröken Carpemo sa...

ja jysk är jag också jälvigt rädd för, allt vi har köpt där har gått sönder..KATTUNGARNA hade bla sönder en stol, bara det säger ju vad deras grejer har för kvalitet..

jag ska försöka få henrik med på att köpa nya stolar för våra är ju tamme fan livsfarliga. känner på mig att nåt hemskt kommer hända snart..;)

Yaro Gabriel sa...

www1004
true religion
moncler outlet
canada goose outlet
jordan shoes
supreme clothing
mbt shoes
ugg boots outlet
james harden shoes
moncler outlet
christian louboutin shoes