20 januari 2011

Magsjukan slog till.

Well, jag säger det, att vara förälder med magsjuka samtidigt som barnen är magsjuka är inte enkelt. När man knappt kan stå på sina egna två ben så är det svårt att hålla upp fyra ben till om man säger så.

Som jag skrev tidigare så spydde Kitty i söndags & måndags & sen dess har hon inte varit riktigt hundra. Jag & Baby spydde hela måndagsnatten & sen vi var helt borta hela tisdagen, kramp i magen, feber & frossa & allmäntillståndet var kasst måste jag säga. På tisdagsmorgon konstaterade vi att "Pust, Juni klarade sig än en gång" men två sekunder senare så spydde hon rakt över filtallriken, över hela matbordet, sig själv & stolen. Efter en dusch var hon som ny igen & ägnade resten av dagen åt att skutta runt & vara adhd medan vi andra låg som lik.
Precis innan kvällning så satt Juni bredvid mig i soffan när hon ett-tu-tre kaskadspydde Provivablåbärskräks över hela soffan, mattan, golvet & "extrasängen" vi bäddat ut på golvet. Sen hann hon spy ännu mer när vi väl tog oss in på toan.

Fy fan för att torka kräks när man själv mår illa! Idag är jag relativt kry förutom huvudvärk, men Baby är fortfarande ganska risig. Vi har aldrig varit såhär dåliga på flera år så jag börjar misstänka att det är vinterkräken snarare än magsjuka, för den har vi haft en gång förr & det var tammefan döden! Soffan STINKER spya & hur vi ska rädda den vettefan, är det ens möjligt? Till & med matbordet luktar spya sedan filincidenten, förstå! Idag har vi spysanerat hela huset fastän vi mest bara velat ligga & vila oss friska - ingen rast ingen ro när man har smådonnor inte.

Magsjuka är fanimej döden.
EDIT: Ja, nu spydde hunden också!!!

2 kommentarer:

Cake sa...

Men fy fan!
Går det inte låna nån sån här våtsug att rengöra soffan med?

Linda sa...

Uscha, tur att man inte kan sprida dofter via internet. ;-)

Tänkte också på en sån där våtsug, fast jag vet ju inte vad ni har för soffa.

Nu har ni förhoppningsvis spytt färdigt allihopa! Även hunden!