03 januari 2011

Hanna & Pizzamysteriet.

Vi var & åt pizza idag & jag blev återigen irriterad över att det alltid står "oxfilé" när man kan känna relativt säkert att det inte är just det. Det finns även pizzor med "fläskfilé" & givetvis "kebab", det underliga är bara att alla dessa sorter kan se precis likadana ut & ha exakt samma smak...eller väldigt olik smak också, ännu mer förbryllande.
Jag dömer givetvis inte ut alla pizzabagare i Sverige, utan forskar istället i den liktänkande tråden på FB. Det finns ju garanterat pizzerior där oxfilé är just oxfilé & fläsk är fläsk, men den absoluta majoriteten av gånger jag käkar så ser oxfilén ut som kebab & fläskfilén skulle kunna vara fransyska. Eller kanske estnisk kossa. Eller kanske åsna.
Well, det är inte det att jag bryr mig för det gör jag inte. Det är gott & jag äter, det får vara vad det vill. Det jag stör mig på är att det är "lagligt" att komma undan med dessa benämningar för det är ju inget annat än falsk varudeklaration osv. Vissa andra blir lynchade när sådant kommer fram, så varför är detta OK? Eller tror ni att det är oxfilé i majoriteten av pizzorna?


Ville förövrigt verkligen bjuda på en helt underbar iakttagelse på pizzahaket idag, sånt där som bara finns på pizzerior. Tyvärr hade jag ingen mobil med mig & kameran är ju trasig, men jag lovar, jag ska fixa en bild så fort jag kan. To die for!

8 kommentarer:

Cupcake sa...

Jag kan medge att Restaurang Taormina i Umeå körde (i alla på den tiden jag jobbade )med oxfile!Jag är ett levande bevis!!
Jag skulle väl gissa att ungefär en promille av Sveriges pizzerior använder oxfile där det står att det ska va oxfile!

Cupcake sa...

Glömde dock tillägga att det är ju 11 år sen jag jobbade där....saker och ting KAN ha förändrats =)

Tella sa...

Jag försöker hellre slå bort tanken på alla svettdroppar som åkt ner i pizzan av bagaren och hurvida bra han varit på att tvätta händerna efter toa-röka-peta näsan-klia i skrevet-bestyr. Typ sånt. Känns som jag aldrig vill äta pizza igen, men ändå sitter man där sen när man har en riktig flottdag.

Myh sa...

Jag tror att det fuskas rätt rejält på pizzerior... iaf där jag jobbade och vad man fått höra. Vi blandade ut den superdupermegabilliga oxfilén (som jag själv aldrig vågade käka, haha) med diverse köttrester... där blev jag inte kvar allt för länge, haha!

Ses vi den 29e ;)?

Gudrun sa...

Ja du Johanna, jag tror du har rätt i att det inte alltid är just oxfilé i pizzor där det står beskrivet att det är oxfilé. Men jag ät också ändå och tyck inte att det stör speciellt. Enda gången jag hurves är ju då man se på tv hur personal hämnas på folk av olika anledningar å snuskar ner pizzan eller annan mat på olika sätt o vis.Dom kan ju slibba till det hur mycket som helst.Urk....

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Attempt to understand that getting older is part of life, not a condition or illness! Bodies do be more susceptible to common transmittable ailments in the course of getting older, so taking care of on your own and receiving satisfactory exercising will help you really feel younger. Trying to keep energetic is essential and also hardwearing . body robust as well as your mind razor-sharp. [url=http://www.ss12w12ws.info]Moun66tai[/url]

Anonym sa...

Focus on the worth in mlm. Any potential customer you are speaking to wishes to know how the organization will help them as well as their loved ones. Be particular and make clear how they may gain a greater quality of life through your enterprise. Ensure it is the core design in whatever you say. [url=http://www.x21w12w21.info]Vi7765ity[/url]