14 januari 2011

Hallrenoveringsinspiration.

Ursäkta röran, men vi bygger om! Nu är det hallen vi dolar med som ni säkert vet & i brist på kamera så har jag ritat en ungefärlig teckning. Den del som inte är orangemarkerad har fått helt vanliga tråkiga vita tapeter, vita dörrkarmar istället för 70-talsbruna & så småningom vita spegeldörrar istället för de fula björklaminaten. Vitt är väl egentligen so not us, men hallen är mörk då den inte vetter mot några fönster så jag vill ljusa upp den till max.

Jag & Baby hade kommit överens om att den orangemarkerade delen skulle tapetseras i överblivna tapeter från Junis rum från förra huset. De var några vita med typ något oregelbundet glittirgt silvernätsmönster. Helt ok, billiga & bra. Allt var bokat tills igår då Baby helt plötsligt surrade om de svartvita tapeterna (bilden nedan jag visat förr) & att de var DESSA han hela tiden menat!

What?! sa jag, vi hade ju bokat de vitsilvriga? "Nä, fy så tråkigt, vi kör på de svartvita, de var ju fondväggen i Junis rum jag menade när jag pratade om överblivet!" Jasså sa jag & tänkte "blir det kanske för mycket?". Äsch, nu när jag tänkt på det så blir det säkert skitbra, helvitt i jämförelse är väl lite för trist för oss & de där extremrutiga kommer ju att göra sig superbt - det skiljer bara nån hundring per rulle så skitsamma... Baby får dessutom bestämma nåt också! :)
Sen skulle jag vilja ha "båda" hallarna i nån form av mattsvart golv, alternativt nåt mörkt coolt trä - har ni några förslag på snygga klickgolv så ge gärna nån länk, tycker det är svårt att hitta till bra pris. Precis vid dörren får vi väl lägga nån grovmatta eller nåt för snö & vatten, vi får spåna på det - ska höra med Kajjan tror jag. Sen får min klocka sitta kvar där tills jag nångång skaffar mig en snygg flip-variant & min stora runda svarta spegel (ej på bild) får hänga där också.

Eftersom detta mest blir en hall för besökare så behöver vi inte så mycket förvaring. Nåt skoskåp blir det & sen nån vanlig hylla som hatthylla eftersom alla hatthyllor är så jävla fula, kanske en lack från Ikea eller nån med de kitschiga konsolerna till.

En stol kommer att hamna där, skulle mest vilja ha en Tulip replica, eller också nån av de nedanstående svarta - lite 50/60-tal sådär. Vi får se vad vi snubblar över för billiga fynd.

Under spegeln & klockan skulle jag vilja ha en typ kubhylla, men en lång oval som man kan sätta på väggen. Ungefär en sådan som mitten på bilden, men det är en tv-möbel från Mio som är dyr & knappast lämpar sig för väggmontering. Har dock inte sett en enda sådan nånstans som har storlek som ett sideboard, så det blir en utmaning - kan sällan ge upp en tanke jag ser som perfekt. Nån som kan snickra?! ;) Kubhyllor ligger också högt upp på listan, men jag letar billiga & just nu har Bolagret inga på sin hemsida så jag väntar vidare info där. Annars får jag köpa från Inreda i framtiden. I värsta fall får jag köpa nåt sånt där liknande vitt sideboard från IKEA, men jag vill ha ett vägghängt egentligen som inte är så djupt. Vägghängda saker är lättstädat!

De vita väggarna i den långa hallen får förmodligen några snygga tavlor med Motörhead eller nåt annat rockigt.
Sen var det det där med klädhängare. Jag vill ha nån snygg klädhängare (men inte såna där wave & liknande som alla har, de är för tråkiga) eller kanske en tamburmajor. Det finns ju en uppsjö på nätet & jag var bara tvungen att bifoga några favoriter jag har. Dessa funkar ju dock inte riktigt, men kanske två stycken lite gulligare får det blir för kidsen som man kan sätta längre ner på väggen.

Yes, jag har det mesta klart för mig, får se när & hur det blir, vad som hittas åt & inte. Det kommer att bli rockigt med 60´s feelings, runda former & mycket svartvitt som sedan kan matchas fritt.

Tar tacksamt emot tips om klädhängare & golv då just det känns väldigt svårt & akut just nu...4 kommentarer:

Myh sa...

Jag har haft ett assnyggt mörkt golv från RUSTA. Billigt och bra kvalla - var jättenöjd. Men nu när jag kikar på hemsidan så har dom bara ljusa tråkiga golv... tycker dock att ni måste åka om där om ni har vägarna förbi någon gång. Absolut värt det!

Hanna sa...

Jag köpte mitt golv från bjoorn.se. Billig frakt och snabba leveranser :)

Lopez sa...

Var är den röda bambi hängaren ifrån? Sjukt läcker! Och den rosa renen med :-)

Hanna sa...

Tack Hanna & Myh! Bjoorn var grymma på golv ser jag, där kommer vi definitivt att hitta något förr eller senare, tack så mycket!

Lopez; Renen är en såndär Dear Deer som finns lite överallt, Bambihängaren (som jag också tokälskar!) fanns i flera färger & hittades på HouseofHedda.com!