20 januari 2011

Fara & färde, morsan syr igen!

När jag fyllde 30 så fick jag en supersymaskin av morsfars. Den är dock så jävla avancerad & superb att jag inte fått tid att börja förstå mig på den förrän idag. Äntligen tog jag tag i saken, stängde dörren om mig när sjuk man skötte barn & så drog jag igång eländet, dvs läste instruktionsboken medan jag med nöd & näppe lyckades trä i tråden åtminstone.

När jag väl förstod mig på hur programmet för raksöm skulle vara så gjorde jag klart ett projekt jag haft liggandes i nåt halvår eller så, en förklädesklänning till Junilicious med Popeye-tyget jag köpte på loppis för hundra år sedan.

Eftersom min dyra & absolut bästa sybok spårlöst har försvunnit i flytten så fick jag (återigen) göra ett halvdant mönster själv. Halsen & armarna blev lite väl urringade & vidden skulle väl kunna tas in lite, men shit the same, den funkar bra ändå! Får väl minska på dessa mått vid nästa försök & se om jag lyckas bättre, eller helt enkelt hoppas på att den förbannade boken dyker upp igen...
Åh, vad jag älskar att sy, även om svordomar & tallrikar flyger runt mig ibland. Jag är som tidigare nämnt faktiskt förbannat kreativ, men jag har inte riktigt kunskaperna till alla olika projekt jag har i huvudet. Nåja, skam den som ger sig, oavsett om det handlar om virkning eller klänningssömnad brukar jag reda mig ganska bra i slutändan ändå.
Nu ska jag köpa sånt där grejs så jag kan börja lära mig applikationer! Känns skönt att vara på sybanan igen dessutom. Maskinen är som en dator, man kan spara "sömnadsprogram" & det finns triljoner sömmar att välja, jag kan numera tom sy i jersey - jihooo! Well, dock har jag bara förstått mig på raksömmen än, så vi ser väl när jag fattar nåt mer av denna Bill Gates-maskin.

2 kommentarer:

Lopez sa...

Super-snyggt!! Själv blir jag oftast för irriterad när jag syr och ger upp innan det är klart och det är synd... Nån dag ska jag ta mig i kragen o göra klart allt jag har liggande också!

Och vad otroligt söt Juni är!

Gudrun sa...

Men så snygg den blev.Å så ha du gjort mönstret själv, gudars.