20 december 2010

Skräp-TV när den är som bäst.

Jag hatar Extreme Home Makeover. Här är några av de punkter jag hatar & ofta funderar över;

* Programledarna som alltid har låtsastårar som de fejkar fram vid mer eller mindre passande tillfällen. Dessutom får man följa dem på deras jävla luftballongturer eller vad det nu är, det är verkligen ett program om programledarna.

* Den "amerikanska stilen", "Old World" eller nåt tror jag Montazami kallar den - mörk, murrig & 1800-tals förskräcklig. Hört talas om IKEA?

* Att inte tänka utanför ramarna är det värsta med programmet. I varje program frågar de kiddet typ "Vad gillar du?" "Jag tycker pingviner är söta" säger 14-åringen. Jaha, då får den stackars tonåringen ett Pingvinrum med bara pingviner där han sover inuti en pingvin, rummet ser ut som Antarktis & i taket hänger det istappar av glas. Vill man i framtiden bli allmänläkare så får man ett rum som ser ut som en praktik. Idag fick ungen ett rum som såg ut som en cykelverkstad?! Please.

* Det känns som att uppföljningsprogrammet skulle kunna heta Byggfuskarna. De bygger de här huset på typ 1 vecka eller nåt & hur rimligt är det är att det är ordenligt gjort? Bara att sätta en betongplatta tar ju typ ett år att genomhärda eller nåt. Jag är ingen byggexpert men lite koll har man ju.

* De gör detta åt typ utblottade familjer som amputerat fem ben, är arbetslösa & har 25 adoptivungar inhysta. Det gemensamma är att de är utblottade & då är givetvis följdfrågan; hur fan ska de kunna betala underhållet på detta gigantiska bygge? Vad tror ni el/skatt/försäkring/poolrengöring går på?! Bara en fråga.

* Varför måste de alltid riva huset för att bygga ett nytt? Så jävla onödigt.

* Hela jäkla samhället som har slutit upp för att hjälpa till & sedan välkomna familjen kallas "vänner"? My ass, de där 1500 pers som står där är ju bara inhyrda för att låtsashurra lite när de egentligen bara är missunnsamma.

***
Ja, men grejen med amerikaner är väl just att de verkar älska saker som är fake, är det inte så? Vad är det med dem egentligen...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du kunde inte ha sagt det bättre. Rent utsagt ett avskyvärt program ! Mvh Kattis

Sonja sa...

hahahaha! och det värsta är att jag alltid bölar när jag ser det!

Linda sa...

En grej som jag har funderat på är alla kostnader som sen kommer. Familjerna har ju aldrig ett öre eftersom de har förlorat allt och/eller inte kan jobba pga sjukdom eller något sånt. Helt plötsligt har de ett gigantiskt stort hus - hur kan de betala uppvärmning, el, vatten och rengöring av den nya poolen,...?

granne sa...

Dom hjälper iaf behövande människor och då är det väl skitsamma hur det är inrett och dessutom så tror jag att barnen bara blir glada att de överhuvudtaget får ett eget rum att sova i vare sig det ser ut som en praktik eller cykelverkstad, eller...?


Alla som hjälper till och "hurrar" är garanterat inte missunnsamma. Jag tror de flesta tycker att programmet faktiskt gör en väldigt god sak, eller ja nästan iaf... förutom dom som resonerar precis som du!

Sonja sa...

Jo, alltså ALLA som är med och hurrar är missunsamma. När de står där och tjoar "kärleksfullt" och hytter med spadar och släggor så är det egentligen för att de vill slå ihjäl hela familjen. Alla som tror nåt annat är lurade ända till kina.

Hanna sa...

Nej, man måste (givetvis) läsa lite mellan raderna.

Kontentan är att det är så förbannat amerikanskt, istället för att hjälpa till på ett vettigt & bra sätt så blir det en björntjänst. Att överdriva totalt & ge den behövande familjen superlyx när de egentligen skulle räcka med mycket mindre är ju bara dumt & onödigt - blind är du om du inte inser att de kunde hjälpa 10 familjer till ett mycket bra liv istället för att satsa allt på en enda familj & överdriva så till pass att de sedan inte kommer att ha råd att bo där.

Hade teamet velat göra det bra så hade de gett familjen ett fräscht fungerande hem bara, de kanske inte hade behövt riva huset först, de kanske inte behöver 3 pooler, 1 gym & 15 sovrum. De hade kanske hellre stått över 5 badrum & istället fått mat för ett år framåt, eller pengar till sjukvård & medicin. Kanske hjälp med att skaffa ett jobb, eller så kunde teamet lägga alla överflödiga "superlyxpengar" till en hjälporganisation helt enkelt.

Jag är alldeles för smart för att tycka att det är ett bra program helt enkelt, det är bara ett typexempel på världens sämsta TV - givetvis amerikanskt. "The american dream"? My ass.

Hanna sa...

Precis Sonja ;)

Anonym sa...

Det här var inget du skrev i inlägget och det var inte heller något som jag sa emot. Självklart blir det ett extremt överflöd som inte alls är nödvändigt. Jag håller med dig på den punkten!

Det jag tycker är väldigt synd är att när någon försöker göra en god sak så ska folk inte hela tiden tvivla på att det är fejk och missunnsamhet med i bilden. Hur skulle världen se ut om ingen försökte hjälpa till och bidra med det man kan. Som sagt så i detta fallet så blir det för mycket, men tror du alltså på fullaste allvar att programledarna inte blir berörda av deras tragiska livshistorier? Tror du inte att andra människor unnar familjer som lever under extremt dåliga förhållanden ett bättre och värdigare liv?!

Det jag undrar är hur du tänker? Sitter du i soffan och är missunnsam när dessa familjer får det väldigt bra? Vad gör du för att människor runt om i världen ska få ett värdigare liv?

Amerikanst, fine, men fortfarande så står människor som har ett gott hjärta och en vilja att hjälpa behövande bakom detta. Mer sådana människor, tack!

Sonja sa...

Men programmet är ju fånigt. Ytligt och fånigt. Och det gör mer reklam för Sears (tror jag det heter) än vad det hjälper familjer.

Hanna sa...

Ja, det är fånigt, jag kommer aldrig att tycka annat. Jag är inte ett dugg missunnsam, men jag sitter däremot med skämskudde om jag inte hunnit byta kanal. Det är ytligt, det är överspelat & det är heltigenom stageat.

Alla program är ju stageade, men det här står jag inte ut med bara - det är för mycket!

Jag bygger kanske inte hus åt folk, men jag donerar pengar när jag har råd & lust åt "behövande" istället, i år valde jag att skänka pengar till musikhjälpen & haiti (+ konstant massa saker till RödaKorset). Inte blev det mycket direkt, men då har jag inte ens haft råd att köpa julklappar till mina barn än heller.

Nej, inget kan få mig att ändra åsikt. SkräpTV! :D

Anonym sa...

Du vet väl att KISS var med i ett avsnitt, eller?

Hanna sa...

Nej, det visste jag inte, men det känns inte som att jag missat något heller direkt.

Däremot vet jag att de var i South Park & det är ju ett program i betydligt högre klass tycker jag :)

Anonym sa...

Har bara en en fråga: Om du hatar programmet, VARFÖR KOLLAR DU PÅ DET DÅ??? Så jävla onödigt att kolla på nåt man hatar. + Familjerna brukar faktiskt få pengar av dem, så jag tror nog att de kan betala räkningarna.

Hanna sa...

Det är ju inte direkt så att jag ser det, men det har ju gått tvåtusenfemtio säsonger & det betyder att jag hunnit zappa förbi det oräkneligt antal gånger ;)

Steffi sa...

Hm, jag ställer mig frågande till att de blir försörjda av programmet resten av livet. Generöst i så fall men var är beviset?