19 december 2010

Pepparkaksbak & helgbestyr.

"Vad gör alla superduktiga föräldrar hela dagarna" funderade jag på häromdan när vi hade dödstråkigt hemma. Jo, först loggar de in på Facebook & sedan ser de att alla statusuppdateringar handlar om pepparkakor.
Vi trugade i lillasyster gröt för att hon skulle klara av några timmar solo & sedan letade vi fram en deg, givetvis färdigköpt - nån måtta får det vara på duktigheten.
"Man måste ha huckle när man bakar!" sa jag & sen gav jag en snabbkurs i pepparkaksbak. Juni ville först ställa formarna på höjden & det blev ju inte så rock´n´roll, det blev inga kakor helt enkelt om än ett helt 3D-landskap.
Efter kursdeltagandet så var dock humöret på topp & kakor bakades i flera timmar. Ja, hon bakade rentav degen så länge att bordet nu har en stor fettfläck där degen låg. Detta var det roligaste vi gjort på länge faktiskt!

Annars är det lugnt. Sömnbristen har gjort att vi tagit en lugn helg med få måsten. Vi köpte glögg (!?) & det är första gången någonsin jag gjort det. Jag gillar inte glögg, men köpte en alkoholfri äppelglögg på bolaget för 24 kr som var kickass-god! Den spetsades iof med lite starkare grejer, men det var verkligen kungligt gott - jag är alltså numera glöggdrickare, det tog mig bara 30 år.
Min morsfars var dessutom så underbart snälla & lånade hem Kitty till imorgon. Jag saknar hennes stabbiga små lår, men det ska bli otroligt skönt att få en natts riktig sömn, det behöver jag verkligen just nu. När morsan hämtade Kitty så firade vi med...?
1. Starta PS2, lira som galningar & bara känna lugnet
X. Låsa in oss i sovrummet & jobba på syskon
2. Storstäda hela huset & dela på en kebabrulle som belöning
Givetvis var det 2, det gäller att utnyttja sina tillfällen helt enkelt.1 kommentar:

Linda sa...

Jag som har letat överallt efter färdig pepparkaksdeg!

Härligt att ni kunde låna ut Kitty, hoppas nu ni får en natt med rejäl sömn!