10 december 2010

En osminkad fredag i juleskrud.

Jag kom hem från mitt nattpass strax efter 07 & kände mig pigg. Sotaren kom förbi en sväng, något vi glömt bort än en gång. Första gången vi glömde besöket var igår.
Jag & Kitty tog ett snyggt kort. Jag med sovmascara under ögonen & Kitty med just-about-now-spya.

Juni testade sparklådan som morsfars köpt. Checka in det snygga 50-talstemat som morfar målat, röd låda med vita stripes! Allt vi gör här gör vi med klass, eller ja, som ni kommer se senare i inlägget så gör vi kanske inte allt med klass ändå.

Vi har inte direkt ansträngt oss med jul i år heller, det är bara i köket vi pyntat (duk, servetter, ljusstake, kalender, pepparkakshus, gardin, stjärnor) & det blev "vi tog vad vi hade" förutom att vi köpte två stjärnor för 98:- på Domus. I år ska vi köpa pynt på julrean så vi har något att he upp nästa jul.

En close-up på det förbannade pepparkakshuset. Det var bara ett elände att göra, jag brände mig, huset gick sönder, skorstenen åts/glömdes bort & vad som hände med godispyntet har nog bara 2-åringen en aning om. !
Ännu en snygg prydnad i köksfönstret, kitschkrubban i plast köpt på loppis. Så jäkla ful & dessutom har ett får ramlat omkull & dött, men jaja, jag & Juni skrattar iaf åt jesusbarnet med bihang så den får stå där.

Efter att vi hårdrockshandlat (dvs gått ut stenhårt i affären för att bibehålla allas humör tills handlingen är slut), så väntade vi på herrn i huset. När han kom hem bestämde vi oss för att klä julgranen. Ni ser ju tydligt barnens exaltering inför detta projekt.

Granen fick verkligen vara med om "tager vad man haver"-tänket. Här finns inget stilrent eller snyggt, här blandades svart glitter, med rosa pärlband, röda kulor & polkagrisstänger som hade några år på nacken. Det blev väldigt mycket bakelsegran, men det blev snyggt tyckte vi alla 4 när vi var klara, "more is more" som sagt. Juni blev jäkligt taggad av granen till slut & gick ut stenhårt. Hon körde på att hänga så mycket som möjligt på samma kvist, 4 polkagrisar på samma gren, 5 kulor bredvid varandra osv. Jättesnyggt!

Åt Baby hojtade jag "Varför har du satt upp den här jäveln?!" "Vadå?" tyckte Baby, "Det är ju bara en tomtegrej, får man bara ha kulor i granen?"

Nej, man får ha vad man vill i granen men prislappar tycker jag känns lite gränsfall ändå, lite sådär smaklös WhiteTrash-varning. Nåja, nu hänger det iaf två prislappar från glittret i granen också & vet ni vad - vi känner ändå att julen har kommit till Högdahls - ugly or not!

3 kommentarer:

Baby sa...

Bara för att rätt ska vara rätt: Såg faktiskt inte att tomten var en prislapp, såg bara tomten. :) Den där prislappen bredvid julbocken är jag oskyldig till!

Ea sa...

Hahahaha, det här gjorde fan min dag. Jag skrattade tills dess att bakismagen krampade.

"Stefan får gärna komma och pynta min gran" tänkte jag skriva men det lät ju som en halvsnuskig invit så jag tänkte "Det skriver jag inte" men så skrev jag det ändå.

Hur som; fantastiskt roligt inlägg!

Sandra sa...

Håller med Ea att det här var bland det roligaste jag har läst. Vilken underbar familj ni verkar vara.