09 december 2010

Care Bears / Krambjörnarna.

Jag stordiggade Krambjörnarna när jag var liten & det var nog många 80-talister med mig som gjorde det. Care Bears var faktiskt den bäst säljande "leksaksserien" bredvid Transformers & My Little Pony. De var färgglada björnar som bodde bland moln & regnbågar i Care-a-lot.

Alla björnar hade olika namn i form med "Good Luck Bear" "Grumpy Bear" & "Wish Bear". De hade olika motiv på sina magar som visade på vilken personlighet de hade & vad just de var duktiga på.
Björnarnas uppdrag var att sprida glädje & lycka, att allmänt bara bry sig alltså, både om varandra & om de på jorden. Till hjälp hade de en Caring Meter där det syntes hur det stod till med
allting & var det varning på Caring Metern så fick björnarna rycka ut på kärleksmission.

När de skulle utöva caring så ställde de sig bredvid varandra typ & så kom det strålar ut från deras diverse magmotiv. Det kunde bli stjärnor & hjärtan & ibland regnbågar, vad som styrde det hela vet jag inte med det var någon form av hologram som dök upp & fixade saker & ting.

De fick eftersom några kusiner som dök upp ibland, bland annat ett lejon & en gris.

Dock blev jag förstörd när jag skulle leta en bild på Care Bears & det visade sig att tom dessa klassiska nallar har man förstört. 1999 så köptes tydligen varumärket upp & 2002 så gjorde de nya ägarna en revival med nya björnar, björnar a´la Nickelodeonstyle. Groteskt fula! De har tappat lite magfett & fått en mer feminin touch, de har bytt namn, fått nya kompisar & några björnar har tom fått byta kön i samband med den nya lanseringen?! Man börjar ju tappa tron på mänskligheten nu känner jag rent spontant. Tack & lov verkar nylanseringen har skitit sig, inte ens kids a´la 2000 verkar gilla dessa kommersiella björnar.
80-talsloggan såg ut på lite olika sätt eftersom björnarna utvecklades ibland, men den nya loggan för 2000 blev ju rent fruktansvärd. Alla loggor som görs om blir fulare & sämre, ingenstans lyckas man tycker jag. I dagens leksaksvärld känns allting så "plastigt" tycker jag, som jag tidigare skrivit, så mycket Nickelodeon. Nickelodeon är ju en riktigt hjärndöd kanal med enbart dataanimerad skit på, det finns ingen charm någonstans. Rösterna är skrikiga, man får epilepsi av programmen & gubbarna ser alla likadant kantiga ut. Jag hatar verkligen den kanalen.
Jag älskar däremot de här utklädnadskiten till ungarna! Min dröm är att mina flickor nångång ska upptäcka 80-talets Care Bears & sedan bestämma sig för att de vill vara Krambjörnar på någon maskerad - jag är första mamman i kön för att betala kalaset, de skulle ju bli adorable!

Se Care Bears introt här.


2 kommentarer:

Katarina sa...

Åh, gamla Care Bears var ju jättebra! Gillar inte heller de nya tv-serierna för barn, speciellt inte de tecknade. Vore kul att se om det finns någon forskning som säger att de blir dummare/mer könsstereotypa och annat tråkigt

sonja sa...

och du skulle kunna va utklädd till rainbow brite!