03 november 2010

Läskiga dockor?

Grytlappsdockor måste vara bland det fulaste som finns. Samtidigt som de är skumma, läskiga & lite väl kitschiga så är det något som gör att jag nästan tycker de är lite charmiga ändå. Från att hata dem så är det nästan så att jag är sugen på att hänga en sådant här fult elände på mitt kylskåp - det är ju nånstans alltför retrokitschigt för att motstå! :)

Men vad kommer de ifrån undrar jag, det är 70-tal va? Varför gjorde man dem? Varför blev det så "populära"? Är huvudena från riktiga dockor eller köpte/köper man speciella huvuden ämnade för detta ändamål? Jag fatt int!


3 kommentarer:

Bella sa...

Det gick att beställa platta ansikten från panduro förr iaf. Morsan min gjorde några såna för en evighet sen :P

Annelie sa...

Det fanns ju även sånna där dockor som man typ hade i toarullar och den virkade klänningen hängde över dasspapperet eller nått...?
Jätteskumma som helt saknade poäng mer än att typ klä in toarullar som inte används

Hanna sa...

Ah, Tack Bella, jag fattar lite mer nu faktiskt. Jag är nästan sugen på att tillverka en själv, de är så otroligt...fula!

Annelie; Ja, eller hur? Snacka om onödiga grejer man har hittat de här sjuka huvudena på, det känns nästan obscent!