19 november 2010

Det är de små sakerna...

...som gör det.
Ibland är det bara små saker som gör det, de sakerna som kan passera som petitesser inte ens värda att tänka på för många, men för andra betyder de där sakerna så mycket mer.

En sak är t.ex. när jag förstod att Erika var något alldeles speciellt. Det finns otroligt mycket saker där att peka på, men det var speciellt en sak där i början som gjorde att jag direkt förstod att vi var själsfränder.

Det var så enkelt som att hon bjöd på ett tuggummi & jag sa "Ja, tack!" & så tog jag ett. Erika tittade lite sådär frågande på mig & fortsatte sedan "...men ska du inte ta två?!"

Så underbart! Jag tar nämligen alltid minst två tuggummin i vanliga fall eftersom jag tycker att tuggummin skall ätas så, men när folk bjuder tar jag bara ett för att vara hövlig, man vill ju inte ta två & få det att verka som att man tar sig gigantiska friheter. Du vet, bli erbjuden ett finger men ta hela handen liksom.

Men hon förstod, hon var likadan. Sen den dag en så är jag alltid mig själv med henne för jag vet att det är så vi funkar, vi funkar likadant. Tuggummigrejen handlar så mycket mer om än bara antal, den handlar om vad man har för inställning, vad man är för person.

Det är små saker som gör att man är ämnade för varandra helt enkelt.

6 kommentarer:

Emilie sa...

Vilket fint inlägg, så skönt att ha hittat rätt! :)

Linda sa...

Vad gulligt skrivet!! :-)

Sv: Tack för kramen!

Ea sa...

Jaaa, så fint! Jag hade glömt bort det där men tror mig nu minnas. Var det på Folkan? Nära eller i hissen? Du är så fin underbara du, rart att du kommer ihåg :).

Jag tar också bara ett för att vara hövlig. Alternativt låtsas jag ta ett och gömmer det andra inne i handen :D.

Olle sa...

Ja, visst är det härligt när man träffar nån som det liksom bara klickar med direkt..?! :)
Det händer kanske inte ofta, men när det händer så ska man vårda det!

Sofia sa...

Ja, fint skrivet!

Tella sa...

åh, vad fint skrivet. Det är så otroligt värdefullt med bra vänner!