27 november 2010

Att göra en genomfart.

Idag kom morsfars över & hjälpte oss med ett projekt som vi haft i tankarna sedan vi flyttade in, att kapa en vägg. Som det är nu så finns det som en extraavdelning (2 rum + extravardagsrum) bakom själva huset, men man märker aldrig av den eftersom man måste passera pannrummet för att komma dit. Mycket opraktiskt som ni förstår.
Såhär ser det ut från extravardagsrummet, den gröna hallen går till pannrummet, ni skymtar Baby vid pannrummet & garageingången.Så, då var det kapat & genast mycket bättre! Nu tar vi oss till denna avdelning genom att istället passera vardagsrummet.
Här är bilder från andra hållet, det ni ser nu är vårt stökiga ordinarie vardagsrum.
...& nu är öppningen där, vi blev skitnöjda. Givetvis ska lister & sådant dit, men sådant har vi inget av så det får bli tidigast måndag.
Som ni märker har vi inte gjort någonting alls i dessa avdelningar (inte ens försökt engagera oss), så såhär dålig smak har jag verkligen inte - måste poängtera det känner jag för det ser verkligen för tääääskigt ut.
Det är i det extra vardagsrummet som vi har installerat myskaminen så det är därför vi fick lite extra brått att kapa väggen, värmespridning helt enkelt. I det extra vardagsrummet skall det bli musik/tv-spelsrum med tiden, ett mysrum helt enkelt. I det ordinarie vardagsrummet skall vi på nåt sätt försöka möblera bättre, men hur vette fan, det är väldigt provisoriskt just nu.
Tack så mycket för hjälpen morsfars!


3 kommentarer:

Linda sa...

"Trots" stök och inredning blev det verkligen genast mycket bättre! Luftigare och mindre instängt. Och antagligen varmare. :-)

Baby sa...

Tänkte bara nämna att det visade sig vara en yttervägg också. 250 mm tjock med bräder, asfaboard, reglar och en massa isolering. Nåja, det gick ju fint och bra blev det!

Sofia sa...

Det blev jättebra! Smart, kan jag säga som av egen erfarenhet känt av den långa gången genom pannrummet och dit in. Nu får ni ju mycket mer nytta av extrarummen!