30 november 2010

30 dagar - dag 1.

Jag föddes 1980 av min mor Leena som samma dag själv fyllde 23 år, min far heter Pelle & är 9 år äldre än min mamma.. Jag växte upp några kilometer utanför Vilhelmina vilket betydde att jag varje dag fick åka skolbuss till skolan. Alla 5 hushåll på "Myran" är/var släktingar & det närmsta huset tillhörde min morfar, den finaste människan jag träffat & den man som är min stora förebild. Morfar dog tyvärr 2007, men blev hela 97 friska år.

Jag är ensambarn men ersatte syskon med allehanda djur. Jag har däremot fyra tjejkusiner som jag räknar som mina systrar eftersom det alltid varit så. Jag hade både fåglar, råttor, fiskar, grodor, katter, hundar, möss etc & det kanske rimmar dåligt med att jag både är allergiker & astmatiker. Jag är allergisk mot mycket t.ex. pälsdjur, mögel, kvalster, kiwi, damm, parfym m.m. Dock har jag i mitt liv valt att ignorera sådant så jag har blivit mer eller mindre immun mot mina egna djur osv.

Jag har bara gått gymnasial utbildning (natur) än så länge, men var relativt skoltrött så jag skulle behöva läsa upp betygen så jag kan söka något som jag "vill bli när jag blir stor". Vad jag vill bli har jag dock ingen aning om.

Jag har haft massa olika jobb, allt från hamburgerbar till slaktare. Jag har bott i Vilhelmina i hela mitt liv, men har bott & arbetat på Island två gånger. Just nu är jag arbetslös, men hankar mig fram på timtid lite överallt, främst som assistent & fiskslaktare. Är dock föräldraledig nu men jobbar extra i den mån jag har möjlighet.

Jag har haft två längre förhållanden, men tredje gången gillt säger man & det stämde bra på mig. Jag träffade Baby 2005 & vi gifte oss 2009. Har två flickor som heter Juni & Kitty & en hund (Prazsky Krysarik) som heter Ozzy.

Från ca 1994-2003 så klädde jag mig mest i 70-tal med utsvängda brallor & blommiga vintageskjortor, efter det så blev jag lite mer hårdrock. Nu kombinerar jag gärna båda stilarna då mitt intresse för 70-tal & hårdrock är lika stort.

Psykadelisk kitsch med metal-touch är min stil kan man säga. Jag mixar allt med mer eller lyckade resultat. Jag är inte så mycket för mainstream utan tänker gärna utanför boxen som man säger. Jag gillar "more is more" & tycker nästan aldrig att det kan bli för mycket.

Som person är jag väldigt rastlös, omtänksam, spontan & kanske lite väl brutalt ärlig ibland. Jag hetsar fort upp mig, men lugnar mig lika snabbt, långsinthet är inte min grej. Jag är en temperamentsmänniska helt klart, något som kan vara svårt att förstå för de som inte känner mig - känner man mig så vet man att det sällan är något illa ment, det är bara i stundens hetta. Jag är ett geni & behärskar därför kaos, jag önskar dock att jag var mer ordningssam.

Jag hatar egoister, snålhet & oärlighet. Jag är väldigt givmild men samtidigt väldigt ekonomisk. Jag köper aldrig dyra saker, jag är en budgetmänniska som föredrar kvantitet. De jag älskar gör jag allt för så har man väl fått min kärlek så är den för att stanna, jag står ut med mycket på gott & ont. Jag kan nog verka svårcharmad & svår att få grepp om, men isåfall är det nog för att jag egentligen är ganska blyg. Jag sitter ofta tyst i ett sällskap jag inte känner & tar in stämningen innan jag bestämmer mig för hur jag ska medverka.

Jag uppskattar stora folksamlingar lika mycket som jag uppskattar att sitta själv & bara göra ingenting. Jag kan dansa på borden i en bar om jag vill, men jag kan lika gärna spenera kvällen ätandes lego från Junis mickispis. Jag älskar musik, litteratur, festivaler & retrogrejer.

Jag har egentligen aldrig haft problem med mitt "yttre" utan jag har turen att vara en tjej som trots mina brister kan känna mig tillräcklig. Kroppsnojor är inte min grej helt enkelt, dt är som det är. På tal om brister så är det något jag dessutom mycket väl känner till att jag har, jag vet om mina svagheter men jag är nog sämre på att kunna stå för mina styrkor.

Det här blev ju hur långt som helst & ändå finns det mycket kvar att skriva om man vill & orkar. Dock tänkte jag inte så mycket nu så det blev en liten underlig blandning. Nåväl, frågor kan ju eventuellt tas i kommentarsfältet ifall jag missat något som ni vill veta :)

3 kommentarer:

Ewa sa...

Gud vilken bra beskrivning på dig. Vet inte om jag hade kommit på nåt alls att skriva om mig själv. Gud va längesen vi sågs! Och än hinns det väl inte med att ses på ett tag. Fan va tråkigt det är att jobba ibland. Kram till er alla iaf.

Hanna sa...

Ja! Det är supertrist att vi aldrig hinner ses. Vi skulle kommit å grattat Robban i helgen om vi inte typiskt nog skulle bort :(

Anonym sa...

My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!