27 oktober 2010

Så jävla kul bok!

Vi gick på bibblan & hittade världens fynd för 5 kr, jag har skrattat mycket nu när jag fikat. Det är alltså en lättläst barnbok (?) som beskriver vad pop är & berättar en del om popens historia. Ja, vad ska jag säga? Den är så sjukt generaliserande att man dör & lättläst vette gudarna, snarare väldigt konstigt skriven. Är den för barn, är den för förståndshandikappade eller är den för idioter? Jag vet inte.

Har tagit ut några roliga exempel ur den ganska långa boken som skriver om allt från Patti Smith till Janis Joplin. För det ska författaren ha cred för, det är bra artister med, just my taste. Ordet knarka känns 80-tal, det roliga är just att det skrivs ut detta i basic faktan om The King.
Helt klart var det en galning.
Här tas knarket upp igen & även fortsättningen med att hon likt Elvis dör ung. I & för sig kan detta vara bra då jag ska läsa boken för flickorna framöver, jag kan då med boken som facit bevisa att knark är skit & knarkar man så dör man ung. Så är det, det står i boken.
Bra att ännu få en lektion om vad knark är, alla rastas röker marijuana dessutom. Man kan även läsa om att alla rastas vill flytta till Etiopien egentligen, jag är ju ingen expert inom detta ämne, men står det i boken så är det garanterat så.
Ja, det är ju bara unga killar som gillar hårdrock & hårdrockare ser alltid konstiga ut & låtsas vara tuffare än vad de är. Alla hårdrockare är så, även jag - trots att jag är tjej dock.
Det unge kiddet får även exempel på schyssta plattor som bör inhandlas. Det avsnittet var nog det vettigaste i den roliga boken.
Sen berättas det mycket om blues & "svarta" människor, punk & annat som är bra att veta om pop i allmänhet.
Ja fy fan. Dagens skratt! Jag rekar Popens historia av Ludvig Rasmusson & Jockum Nordström till andra musikkids - eller inte.
Tack Hannah för 5:an! :)


4 kommentarer:

Emily sa...

Hahahahahahaha, så jävla roligt!

Hannah sa...

Varsågod! den vaju fasen bäst! jag måste försöka hitta mig en jag också..:D

Linda sa...

Den vill jag ha! "Rastas är en religiös grupp" :-D :-D

Gisela sa...

hahaha!