29 oktober 2010

Pixilycka.

Kolla vilka klassiska pixiböcker jag hittade på loppis häromdagen! Jag känner mycket väl igen dem allihopa från det att jag var liten. Dock skrek jag nästan rakt ut när jag hittade "Det lilla röda trollet", SÅ lycklig blev jag!
Varför? Jo, jag har i typ 2o års tid gått & funderat på vad den där boken hette eftersom det var min absoluta favvobok när jag var liten. Jag minns nämligen bara att det var en röd filur & nån boll det handlade om & jag har till & med haft en klar & tydlig minnesbild av ett uppslag i boken...
...den här bilden! Jag har haft denna bild inpräntat i huvudet & därför har jag så länge funderat på vad det egentligen var för bok som lämnat så stort inflytande i mitt liv. Ja, jag undrar fortfarande över varför jag älskade boken så mycket men skitsamma - jag är SÅ glad att slipppa fundera över detta nåt mer, nu vet jag & jag har boken med stort B i min ägo igen. Lycka!
Den här boken älskade jag också, "Tomas Gul & Mikael Grön". Jag älskade bilderna i boken & det var något med den gravida mamman & de nakna bebisarna som jag var fascinerad över. Nu när jag läser den igen förstår jag nästan varför, den är fortfarande charmig & har faktiskt jättefina bilder.
Dessa böcker finns på baksidan av böckerna. Typ alla hade man ju, det är endast Skogsmusen jag inte direkt känner igen. "Kjell & hans hamster" & "Mia & dammsugaren" blir jag speciellt glad över att se, det är något med layoten jag gillar.

Så, Pixikap! :-)