22 oktober 2010

Det här med barn - del 2.

Att åldras lite snabbare.
Jag har pratat med flera som instämmer i det jag säger, man åldras lite snabbare när man får barn.

Innan jag fick Juni så såg jag alltid lite yngre ut än vad jag var, jag var medveten om det & folk påpekade det rätt ofta. Det betyder inte att jag var snygg eller något sådant, jag hade bara ett ungt appearance helt enkelt.

Men det är lost nu. Jag ser ut som den 30-åring jag är. Att kroppen fått sig en känga av två graviditeter är inget som stör mig alls, jag ser i princip likadan ut där förutom att tuttarna tappat lite (mycket) av sitt innehåll & sin korrekta plats. Det är ansiktet & allt annat som är problemområdena.

Jag ser konstant glåmig ut. Dålig hy, blek, härjad. Håret är glanslöst & risigt. De välanvända mjukbyxorna är fläckade av dekadens & när jag sist rakade benen minns jag inte.

Förr sminkade jag mig & fixade hår & kläder varje dag, nu gör jag de enbart om jag måste gå i större folksamlingar & med detta menar jag inte att handla på ICA. ICA får ta mig som jag är.

Jag blev en såndär jag inte ville bli, en såndär mamma som lever i pösbyxor & omatchade sockar. En sån som gett upp mascaran & som tycker att oborstad hårtofs är den bästa frisyren. En sådan med flagnat nagellack & plitor i ansiktet som hon inte ens försökt dölja.
Varför det blir såhär för många vet jag inte men jag har några teorier. 1. Den eviga sömnbristen 2. Den eviga tidsbristen 3. Den obefintliga orken & framförallt 4. Den totala avsaknad av egoism.

Man känner sig inte snygg med blåa ringar & tunga ögonlock & när man knappt har tid att fixa lunch så står inte SPA-behandling högt på listan. Att ha två ungar kör musten ur en så att prioritera en lång dusch med rakhyvel & ansiktsmask känns rätt off just nu. När det är roligare att handla kläder åt ungarna än åt sig själv så får det obefintliga egot sig ännu en törn.

För det går inte att vara egoistisk när man blir mamma, inte ofta iaf. Barnen sätts alltid i främsta rummet & när de fått det som de behöver lämnas inte mycket tid kvar. Ofta sätter jag min egotid framför en film eller en tidig kväll, jag orkar inte mycket annat just nu.

Men jag skulle aldrig byta bort det, aldrig. Flickorna är det bästa jag har & jag gör allt ovanstående med nöje bara jag får ha dem i mitt liv, allt annat är betydelselöst. Sen har jag aldrig varit någon fullblodsegoist heller eftersom jag tycker sådan egoism är mycket oklädsam & detta gör väl att jag har haft lätt att anpassa mig till detta liv där allt kretsar kring precis allt annat än mig själv.

Sen finns det förstås dem som både är bra mammor medan de trippar runt i högklackat & sotad sminkning, men dit har jag en bit kvar att komma. Kanske om något halvår/år så orkar jag ta tag i mig själv igen, alltså när Kitty lämnat bebisstadiet.

Men att jag åldrats, herregud. Min utseende har minst åldrats 5 år på 1 år & jag har svårt att vänja mig vid det. Vart ska det sluta tänker jag? När Baby gjorde debut med att vara hemma med båda flickorna själv häromdagen i 6 timmar när jag jobbade så såg jag att det inte bara var jag som åldrades. Baby såg precis ut som jag gör när han kommit hem efter sitt 8-5 jobb. Slutkörd.

Men återigen, vad gör ett åldrat ansikte när man har ett lyckligt inre? Det kommer en tid då man får tid för sig själv igen, den dagen kommer att komma.

5 kommentarer:

Fia sa...

Måste dock inflika att du inte alls ser ut som många andra mammor i exempelvis Vilhelmina.. Även när du går med dina mjukisbrallor och ofixat hår så ser du betydligt mycke fräschare ut än många andra, du är snygg i dig själv även om du inte tror det! Du är en het morsa även om du inte fixar dig, het som fan!

Puss!

Anonym sa...

Så perfekt skrivet! Tack. /Linda

Olle sa...

Jag tycker du ser oförskämt snygg ut ändå....faktiskt!!! :)

Linda sa...

Usch ja. Innan Trollungen fick jag ibland visa leg på systemet och då var jag ändå över 30. Det händer inte idag och har inte hänt på 3 år heller. Undrar var det ska sluta när Filuren tittar ut. Kommer jag att se ut som 45 över natt?! :-D

Jag har ju bara sett dig på bilder här i bloggen men du ser ju iaf inte ut som en vanlig, sunkig, tråk-Svensson-morsa. :-) Klart man prioriterar annorlunda, det måste man ju. Som du säger, när de är ur bebisstadiet hinner (och orkar!) man kanske med en längre dusch med rakhyvel och ansiktsmask. Det får vi verkligen hoppas!

Ea sa...

Men vad fan, jag som alltid får visa leg! Haha :).