26 september 2010

Söndagsbestyr.

Alla dörr-/fönsterkarmar i hela huset ser ju rent sagt förjävliga ut, de är mörkrödbruna & matchas omatchigt av världshistoriens fulaste laminatdörrar. Alla dessa karmar skall bli vitlackade & dörrarna skall bytas ut till vita "spegeldörrar" från Byggmax, de är ju billiga där. Den bruna tapeten är tapeten vi hittade under den hemska gräddvita strukturtapeten, vi kämpar fortfarande med att få bort strukturen men vi är snart klara - det är egentligen inte svårt, vi har bara inte haft tid.Efter att ha grundmålat karmarna så ser det redan 10 ggr snyggare ut & framförallt blev det 10 ggr ljusare i den förut väldigt mörka hallen. Kan inte måla dörren & fönstret på rikt dock eftersom det hunnit bli svinkallt här nu så lackningen får vänta tills våren & värmen kommer.

Nu är det bara att måla taket innan vi kollar ut några tapeter vi kan kasta upp & sedan måste vi göra nån smart förvaringslösning, har inte bestämt vad bara.

Nåja, jag älskar att måla iaf så jag fortsätter på den här karmmålningsbanan några veckor tror jag.


3 kommentarer:

Fia sa...

Fan det där blir ju asbra.. Kommer bli snyggt som tusan.. Nyfiken som fan på vad ni väljer för tapeter!

Hanna sa...

Njae, vi blir nog tråkiga där. Det blir en vit hall, alltså hela långa mörka hallen du vet, men sen ska vi ha nån fondvägg precis där vid dörren. Vet egentligen vad jag vill ha, men hade tänkt att ha en fondvägg i vardagsrummet också precis när man kommer in & jag är rädd att det skär sig om vi väljer olika tapeter? Tänkte på att vi ju ska riva upp köket lite i framtiden & då kommer man att se båda väggarna samtidigt från köket, förstår du hur jag menar? Måste man ha samma tapet då kanske? Hjälp!

Hanna sa...

...alltså det är ju förjävla trist med samma. Det lutar mot att vi väljer den där "plattan"-mönstrade vi hade förr i vardagsrummet men jag har hittat skifina 70-talstapeter jag skulle vilja gå crazy med i hallen, typ orangegula varianter med diverse mönster. Jag vill, men är rädd att det skär sig? Att ta samma är så jävla trist som sagt & inte min stil, men kanske måste?