20 september 2010

Mitt första & kanske enda politiska superlånga inlägg.

Valet igår brydde mig inte nämnvärt, jag tillhör ingen speciell sida utan tycker att båda blocken har sina poänger & sina brister. Jag är övertygad om att det på nåt sätt blir bra oavsett hur det blir, i år röstade jag tvärtemot vad jag röstade på förra gången så ja, jag är ganska anpassningsbar. Blå/röd/blå/röd, skitsamma! Mera jobb, mindre bidrag, men ta inte bort all välfärd heller - så komplicerad är kanske min korta åsikt.


Sen måste jag dock höja ett ögonbryn mot alla förvånade som hetsar på att SD tog sig in i regeringen. Sverige grävde ju sin egen grav! SD blev totalt bojkottade av Sverige, de fick inte vara med i debatter, de fick inte komma till tals på skolor & liknande arrangemang, det enda de fick var negativ publicitet. För publicitet fick dem, ojoj så mycket rubriker & som alla borde veta vid det här laget så är all reklam bra reklam. De blev martyrer, underdogs & de vann förmodligen oerhört med röster bara därför. De skulle, som precis alla andra partier, fått komma öppet till tals & inte blivit bojkottade. Folk är ju inte en skock dumma höns som bara följer efter vadsomhelst, de vore ju att säga att vi alla är idioter. Att blir martyrer tappar de dock inga röster på, snarare tvärtom! Se på valvakan igår bara, precis ALLT handlade om SD hela tiden - har aldrig varit med om något som fått mer uppmärksamhet!


Sverige är i mina ögon inte nån större demokrati, ett passande ord är däremot demokratur. "Du får tycka precis vad du vill, men du får inte tycka annorlunda!" En annan sak som Sverige gjort som blivit en björntjänst, är att vägra ta upp immigrationsfrågan på bordet, att vända ryggen till har ju inte direkt hjälpt. SD är enda partiet som talar öppet om immigration & när inget annat parti vågat möta dem i debatt & ens vågat visa sin egen åsikt i frågan så har vi återigen grävt vår egen grav. Immigration är ett så förbannat känsligt ämne här i Sverige så det är ingen som törs tala om det, ingen vill bli stämplad som en rasist bara för att man har en åsikt. Det är lika förutfattat som att säga att bara för att jag ogillar sushi så hatar jag japaner.


SD har fått så jävla mycket skit (om det är oförjänt/förtjänt lägger jag mig inte i), men jag kan säga vad jag tycker om hur de blivit bemötta. Folk är totalt hatiska mot SD & skriver hur ofantligt mycket de hatar SD i både media/facebook & andra liknande ställen. SD´s talesmän blir utbuade & förföljda när de är ute & "värvar", de är föremål för en total stenkastning & polis har till & med vägrat ingripa för att avstyra hetsen. Helt ärligt så minns jag inte sist jag hört om så mycket kollektivt hat till något, det är som folk gaddat ihop sig & blivit hjärntvättade så att de bara kan hata allt vad SD står för. Jag har inte läst att SD gått ut med att de öppet hatat invandrare & dess sympatisörer, men att göra tvärtom är ok? DET hatet skrämmer mig, DET hatet som ni som tycks vara bättre än SD besitter.


Allvarligt, hade något annat parti blivit bemötta sådär så hade det aldrig accepteras, buande/förföljare osv hade blivit utkastade av säkerhetspolis, de hade fått "tyck-synd-om"-artiklar i media, är det inte förjävla illa att vi tillåter att viss "folkhets" existerar men inte annan? Vad var det vi kallade SD, rasister? Vad fan gör det oss till då!? Hade SDs partiledare blivit knivmördad nån kväll så hade förmodligen folk skrattat av lycka, tyckt att det varit rätt åt honom & inte ens ägnat en tanke på hans familj eller vem som kunde gjort det. När Anna Lindh mördades utbröt det däremot landssorg, är det ok att hata så mycket att det ena hade varit ok men inte det andra? Tycker ni det så är ni då fan inte bättre människor, kom ihåg det!


Hets mot folkgrupp? Av vilka, mot vilka? Är de som hatar SD alltså bättre än SD själva? Allvarligt. Hat föder hat, ingen som beter sig sådär är bättre än någon annan. Vänsterpartiet har ju en extrem nazisthistoria i sitt parti, men detta är det ingen som talar om? Det var ju i princip ett rent nazistparti förr i världen & moderaterna var nästan lika illa däran. Jag kan garantera att det är fler rasister som röstat på Socialdemokraterna/Moderaterna, vad tycker vi om dessa? Är dold rasism mer ok? Är det inte extremt förutfattade meningar som gör att vi enbart kallar SD för rasister, jag tror långitfrån alla är rasister i ordets rätta bemärkelse där, de är nog minst lika många som är missnöjda med immigrationspolitiken utan att vara just rasistiska. Skriker vi "RASIST!" åt första bästa Sverigedemokrat så skriver vi indirekt att både hela Danmark & Finland också är rasister eftersom de har en väldigt olik flyktingpolitik jämte Sverige. De är minst lika mycket rasister som SD isåfall! Det är bara att sluta bada bastu & sluta dricka Tuborg direkt för at visa ert stöd anti rasism!


Jag tycker att man får tycka precis vad man vill (jag väljer de jag umgås med däremot), men givetvis håller jag inte rasister om ryggen & är absolut ingen rasist själv bara för att jag skriver ett inlägg som inte heltigenom är hatiskt mot SD, jag vill bara förklara varför jag till skillnad från många andra inte är ett dugg förvånad över att de fick plats i riksdagen. Dock tycker jag att den uteblivna debatten om immigration nu är ett nödvändigt ont för att få vindarna att vända, endast med att bemöta kritiken kan man bekämpa de "farliga" åsikterna.


Är de lika idiotiska som alla hatiska människor påstår sig veta så kommer de ju ändå bara att göra bort sig i riksdagen & då är de borta om 4 år igen. För en poäng har de kanske, jag erkänner att jag tycker att vi måste kunna våga prata mer om immigration & sådant utan att bli direkt stämplade som främlingsfientliga & det enda sättet att kunna börja göra sådant på är att det förs en öppen debatt om det istället för en skrämmande tystnad. Det är under all kritik att en del skolor inte får sjunga nationalsången på skolavslutningar eftersom den anses "rasistisk", eller att jag inte kan bära min Sverige-WCT under friidrottsVM (eller en vanlig måndag) utan att bli uttittad - för det blir jag ofta. Alla som inte är rasister är så förbannat rädda att bli kallade rasister att man inte ens törs yttra sig om något alls & det är det som måste bekämpas! Sverige är ett vackert & fint land, något att vara stolta över, men just därför skall vi inte i vår iver att vara till lags samtidigt skämmas för vad vi har.

Man säger att man ska ta seden dit man kommer & jag tycker definitivt inte att man ska måsta ta bort seden för att någon kommer, en någon som vi mest bara inbillar oss ska ta illa upp. Jag tror inte att någon av våra nysvenskar här i Vilhelmina tar speciellt illa upp när jag går i min gulblåa WCT, det är ni svenskar som är problemet, det är ni som tar illa upp & det är det som är så konstigt?


Hursomhaver, ang SD - SVÄLJ HATET BARA! Jag är så förbannat less på att höra om allt hat hit & dit, ni är ju helt enkelt inte ett dugg bättre själva! ...& ja, jag säger NI för själv så säger jag varken BU eller BÄ om detta, jag är för ett fritt tänkande även om jag inte håller med om allas åsikter. Jag har min egen åsikt om saker & ting, men jag vägrar att hata andra som är av andra åsikter! Jag är varken rasist, centerpartist, kommunist, masochist eller något annat, så kom inte & påstå något sådant nu, då har ni inte fattat ett dugg vad jag skrivit om, då har ni isåfall missuppfattat eller klassikern, "ha förutfattade meningar". Jag är möjigtvis en bitter realist som törs prata om saker även om det bränns ibland, men sån är jag & det får ni ta!

Om ni tänker föra nån form av debatt i min blogg så ber jag er i förväg att sköta er & tänka på vad ni skriver, påhopp, hat, rasism & liknande kommer att tas bort! Själv är jag inte speciellt sugen på att debattera den här frågan mer överhuvudtaget eftersom jag redan skrivit en uppsats om mitt tänkande kring detta så förvänta er inga diskussioner från min sida.OBS! Kan folk inte sköta sig så tar jag bort inlägget igen. Politik gör ju folk galna som vi alla vet.

9 kommentarer:

Mia sa...

Bra inlägg! är själv inte så insatt i politiken. men när jag loggade in på facebook imorse var de bara skrivet om hur alla var så besvikna på SD. katrin zytromierska ( Stavning?) hade också ett bra inlägg om detta.

Kerstin sa...

Jag gillar det inte. Jag må ha varit blåögd eller möjligen från en annan planet. Men jag förstår inte grejen. Jag gör det inte. Och jag är en av de arga, besvikna och vansinnigt ledsna människorna i dag.
Jag har gråtit.

Jag är arg och besviken därför att jag inte förstår. Jag förstår verkligen inte alls! Vart gick det fel? Och jag kan inte förstå VAD som är fel?

Visst, att en som endast gått en gymnasieutbildning får jobba som lärare i svenska för invandrare, att vi inte får sjunga nationalsången på vissa skolor, att det finns grupperingar i förorter osv osv. Men det är väl för guds skull inte invandrarnas fel!?!

Lite om SD skolpolitik: "Partiet vill försämra för invandrare bland annat genom att ta bort hemspråksundervisningen och förbjuda invandrare att prata sitt hemspråk under rasterna."

Känns JÄTTEBRA för mig som är same. Jihoooo tillbax till tiden när farmors mor och farmor växte upp. Där de skickades iväg till inhägnaden som djur, skulle börja bete sig som "folk" och där det var en styggelse och de straffades GRYMT om de pratade sitt modersmål.
Jag är insatt lite i forskning om modersmål. Om det pos med det fast man bor i ett land med annat språk. Tex att risken för missbruk och annan ohälsa MINSKAR om man får prata sitt modersmål i skola och dagis.

Jag hatar inte. Men för mig är det en obeskrivligt tung dag.

Jag är gift med en krigsflykting. Han är far till mina barn.
Jag är samisk med ryskt ursprung. Och det gör ont, ONT i mitt hjärta att ändå så många (ca 15 st av mina facebookvänner enligt statistik) är främlingsfientliga. För ja, jag anser det som främlingsfientligt att rösta på SD.

Är man missnöjd med hur det ser ut i Sverige kan man väl göra annat än att rösta på ett nynazistiskt parti?

Over and out.

Erik sa...

Skannande nätet och hittade ditt inlägg.

Är rädd att din resonemang i andra stycket är ett moment 22. Folk är inte dumma höns och skulle inte ha röstat på SD om de vetat vad de står för - folk ÄR dumma höns om de röstar på något utan att veta vad de står för.

Det är väldigt många som pratar om immigration och framför allt integration. Partier så väl som media. Det beror på i och för sig vilken media som avses, finns kvällstidningar som bara vill sälja lösnummer med skandalrubriker med de hoppas jag du inte läser ;)

Sverigedemokraterna vill däremot gärna spela rollen som offer, vilket de har lyckats även i din värld i och med ditt inlägg. Ibland skiner det igenom hur mycket de vill spela offer http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lakare-ristade-sjalv-in-hakkors_5352533.svd

Att störa möten håller jag med om att det är en dum taktik, men det finns ingen civiliserad människa som vill neka Sverigedemokraterna att säga sin åsikt. Men i ett sekulärt civiliserat samhälle måste möjligheten även finnas att säga att åsikten är galen, dum och totalt historieblind. Det är inte att hata, det är att reagera, ifrågasätta och bevisa.

Att folk reagerar nu på facebook och dylikt är ett bevis på hur galet många av SD åsikter är, läs deras partiprogram med klara ögon så förstår du. Och ja de är emot människor pga deras religon, etnicitet eller kultur. http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/for-sverigedemokraterna-ar-zlatan-inte-svensk-1.1172192

Ta seden dit man kommer, javisst men de måste få möjligheten. Ska kommuner få säga nej till att ta emot flyktingar blir det kommunerna typ Vellinge som säger nej. Där alla som går om kring i leopardmönstrade koftor är anses vara vildingar. Integration. Sverige är ett land där det alltid funnits mängder med olika kulturer låt det så fortsätta.

Daniel sa...

"Hade SDs partiledare blivit knivmördad nån kväll så hade förmodligen folk skrattat av lycka, tyckt att det varit rätt åt honom & inte ens ägnat en tanke på hans familj eller vem som kunde gjort det. När Anna Lindh mördades utbröt det däremot landssorg, är det ok att hata så mycket att det ena hade varit ok men inte det andra? Tycker ni det så är ni då fan inte bättre människor, kom ihåg det!"

- Här tar du ett klassiskt journalistiskt grepp, du utgår från att människor skulle reagera på ett sätt och sedan reagerar du mot det. Det finns inga belägg för att folk skulle skratta åt ett mord!

Jag kan dessutom säga att jag är oerhört besviken på att vi röstat in SD i riksdagen. För mig är det inte alls konstigt att folk reagerar negativt på ett parti vars största fråga är begränsad invandring. För deras del handlar det inte om, som du menar, att vi borde debattera invandringen, för deras del handlar det om att minska den. Och att vi kallar dem för rasister handlar inte om deras vurm för Sverige och svenskhet, jag tycker också att man måste få vara stolt för sitt land. Nej, anledningen till att vi kallar dem för rasister är att många av dem kommer från uttalat rasisitiska (och nazistiska)grupper. Många av dem är också mer eller mindre öppet rasitiska även efter inträdet i SD.

Hanna sa...

Som sagt, jag respekterar allas åsikter & så även era. Jag tycker dock inte alls att SD är i nån form av offerposition, utan kortfattat handlar ju det om att media indirekt gjort dem till offer/martyrer själva & därmed har ju SD bara vunnit på det. Jag tror definitivt det hade varit bättre om SD fått komma till tals som alla andra partier, då tror jag faktiskt de skulle fått färre röster än vad de fick nu. Jag tänker inte säga något om vad jag tycker om sverigedemokrater, men jag säger heller inget om kristdemokrater,moderater, sossar eller nån annan gruppering. Jag tänker & iakttar, men uttala mitt agg för något gör jag inte.

Jag är som sagt för demokrati även om det kan verka fel ibland. Jag förstår mycket väl ni som är väldigt besvikna att de hamnade i riksdag, tro mig, det kan jag förstå. Jag kan bara inte förstå att så många har så mycket hat som jag märkt att många i min närhet har, det känns inte som rätt sätt att bemöta ett annat hat som de påstår att SD är. Folket har röstat, så blev det, däremot säger jag lite som Kerstin säger "Varför?". Det är där vi måste lägga energin, varför blev det såhär? Kan vi göra något åt det så att det inte kommer att behövas något utrymme för SD om fyra år?

Sen Kerstin håller jag med dig,det är verkligen inte invandrarnas fel de saker som gått "snett"- det är vår brist på integration som orsakar det & det är enbart sveriges fel, vi har misslyckats där genom att bunta ihop dem i förorter, inte ha några jobb att erbjuda, bristfällig svenskundervisning osv. Det är enbart vår politik det är fel på & jag kan erkänna att jag tycker att den lämnar mycket att önska, det är invandrarna som hamnar i kläm pga vår "okunskap".

Återigen, förstå mig rätt, jag är absolut inte främlingsfientlig nämligen. Detta gick bara precis som jag väntat, har förstått det med tanke på den mediabevakning de fått. För 4 år sen visste jag inte ens att det fanns ett parti som hette SD, se bara på hur det ser ut nu...

Linda sa...

Puss på dig! Jag tänkte skriva ett eget valinlägg när jag får tid men äh, jag tror jag länkar till ditt istället. Jag har exakt samma funderingar och åsikter (bortsett från att jag är lite mer förankrad i den blåa ideologin och inte liiiika flexibel som du :-)).

SD hade aldrig fått så många röster om inte media och de andra partierna hade visat väljarna vägen genom att göra dem till hatbild. Det blir ju lite som den förbjudna frukten,... Nu får de äta upp soppan.

Jag har ärligt talat ingen superkoll på SD. Jag vet inte om de verkligen är invandrarfientliga eller snarare -kritiska (det är ju för många (de flesta?) samma sak). Jag är dock säker på att de har en hel del idiotiska idéer, men det har de andra ju också.

Nej, väljarna har valt som de gjorde och media och de andra partierna får skylla sig själva.

Anna sa...

BRA skrivet Johanna!
Detta skulle kunna vara skrivet av mig, precis så här resonerar jag också! Skönt att höra att det är fler än jag som tycker att invandringspolitiken måste lyftas och belysas!!!

kajjan sa...

Bra skrivet! Kunde inte sagt det bättre själv! Håller med i punkt och pricka...

Tella sa...

Otroligt bra skrivet!