20 september 2010

Mia: Sanningen om Gömda.

Kanske något jag rekar vidare i dessa tider då SDs intåg i riksdagen har upprört många svenskar. Alla kvinnor i hela Sverige har väl nämligen läst Liza Marklunds bok Gömda & upprörts över stackars, stackars Mias öde. Jag upprördes också & tänkte hela tiden "...men är detta verkligen möljigt, det är ju helt förjävligt!". Tydligen är allt inte så äkta ändå. Läste Antonssons blogg för några år sedan & väntade sedan (& glömde bort) den här boken.

Man får tro vad man vill, men jag väljer att tro på den här historien. Uppenbarligen finns ju inte de papper & bevis som Liza Marklund påstår ska existera & Gömda har omplacerats från facklitteratur till skönlitteratur. Istället för "sann historia" heter det nu "baserad på en sann historia". Jag uppskattar sanningshalten till...ja... max 20%? Nåja, det är upp till var & en att bedöma.

Det otäcka i historien är dock att Gömda-Mia fått så många kvinnor att hysa agg för muslimer & att "mannen med de svarta ögonen" har blivit sveriges mest hatade man. I mitt tycke är det han som är offret & Mia som rövat bort "Emma". Läs & bilda en egen uppfattning, men det är nästan nödvändig läsning om du läst Gömda!Inga kommentarer: