18 september 2010

En uggla förstås.

Igår försökte jag mig på mitt andra amigurumiförsök, en uggla. Den tog bara några timmar framför tv:n att tillverka & jag är mer nöjd med resultatet nu än vad jag var med debuten. Dock är den långtifrån lika snygg som originalet, det mönstret hittar du här.

...men det är ganska kul! Övning ger färdighet, men det är ju faktiskt en ganska meningslös hobby. Vad skall man göra med alla kreationer liksom?


3 kommentarer:

Linda sa...

Ja, här ser man ju definitivt att det är en uggla! Ingen tvekan om den saken, heja, heja!

När du har fyllt era hyllor och hörn med dem får du gärna skicka en till mig. :-D

Marie sa...

Jag tycker faktiskt den var snyggare än originalet. Mer lik en uggla.
Åhh jag vill också kunna...
Hur vet du hur tjockt garn du ska ta och vilken nål? Det står ju oftast iof i mönstret men sällan finns ju exakt det garnet dom har och då tycker jag tjockleken är svår. Än fast man tar ett garn man tycker ser så tunnt ut så blir det för tjockt i slutändan.

Hanna sa...

Nej, jag kör bara på. Brukar använda en såndär sticka på 3.0 eller 3.5 & köpa Jarbo (heter det så?) garn. Den ena varianten heter typ Lady & den andra minns jag inte, men den andra varianten ligger på kanten av hyllan på ICA.

Jag har adlrig tänkt på hur det blir just, jag kör som sagt bara på. Förstår inte hur du menar med för tjockt riktigt? :)