30 september 2010

70´s tapeter.

Jo, angående tapetdiskussionen i hallen. Jag är sugen på något liknande sånt här, men jag är rädd att det kommer att skära sig mot vardagsrummet i framtiden. Vi hade tänkt att riva upp en vägg i köket & då kommer man att se vardagsrummets fondvägg & hallen samtidigt, det blir kanske konstigt att se två olika mönter liksom? Förstår ni? Men dessa är ju så snygga att jag är beredd att skita i det nästan!
Den översta är en favorit, den hade rimligt pris också. Inte billig, inte dyr. Den andra är småläcker också & den tredje tog jag bara med för att den är snygg, men inget jag vill ha.
Den här är ju sjuuukt snygg! Den är ju en snyggare variant på det nyproducerade typen (se här), jag minns inte priset men I LOVE IT! Skulle passa perfa i hallen.De här är ju bara coola, inget relevant jag vill ha i hallen, men jag blir så glad av 70-talet att jag skulle vilja ha hundra rum & hundra väggar & 100 miljoner på banken & sen bara skapa värsta retrovillan. Jag är född i fel årtionde!
Mysiga mönster & samma färgskalor ungefär, 2:an hade kunnat funka men långtifrån så snygg som de tidigare.
...som sagt, jag vill bara visa hur otroligt roliga saker det finns om man 1: Har mycket pengar 2: Är fantasifull, o-ombytlig & lite udda 3: Gillar mönster, färger & det lite fulsnygga.

Nej, jag kan fan inte komma överens med att ha samma fondvägg som i vardagsrummet, jag vill ha något sånt här, hur ska jag kunna släppa det? En nackdel med att ha färg & mönster är ju att man kan lessna & sen köra fast färgmässigt där man inte kan variera sig utan att byta tapet typ, men det är bara inte jag att göra stilrent & klassiskt, det är för tråkigt för min smak hur snyggt det än är hos andra. Jag vill ha en "WOW!"-känsla när man tittar, det spelar ingen roll om det är för att man tycker att det är fult/snyggt, jag vill bara att det inte skall kunna gå att hitta 1000 andra hem som ser exakt likadana ut.

Gaash, detta blir svårt. Frågan är HUR konstigt det blir med två olikmönstrade väggar man ser från samma rum, vad tror ni? ( & vad säger min make!?)

5 kommentarer:

Linda sa...

Hm, kanske hittar du något snoffsigt 70-talsdraperi som du kan hänga så att du inte ser de olika tapterna? Å andra sidan kan jag inte tänka mig att det stör, jag tror man vänjer sig. Sen vad din man säger det vet jag ju inte men min skulle få fnatt om jag förslog såna tapeter. :-D

Bintan sa...

Häftigt!

Helena sa...

jag tänkte på dockskåpet vi pratade om igår... Nog så bra som en Expidit skulle det nog vara att tapetsera i ett gammalt överskåp med dubbeldörrar... Det är ju inte så djupt och man kan ju sätta in mellanväggar som inte är lika djupa som skåpet, då får man ju en "dörrglugg", och så kan man ju stänga dörrarna om man vill. Det går nog att få tag i ganska billigt också...

Ewa sa...

Kör på Hanna! Mönster är ju snyggt och annorlunda. Jag kan då absolut inte se dig i ett hus med vita väggar! Det kan nog inte Stefan heller. Du är ju en härligt färgstark person :)

Hanna sa...

Ja, mannen är övertalad så nu ska jag bara kolla priserna på de tapeter som han godkände. De var kanske de dyraste & så skiter det sig ändå :) Det får bli olika, det blir nog mer crazy med likadana sa Ewa & jag har börjat förstå det nu också :)

Tack Helena för tipset (vilket jag redan sa IRL idag men), jag tycker det var en skitbra idé ju mer jag tänker på det. Det coola är ju att man faktiskt kan sätta upp det på väggen också om man vill, bara fördelar alltså. Jag måste skaffa ett sånt skåp NU känner jag!