20 augusti 2010

Mormorsgöra egentligen.

Testprojektet med mormorsrutorna är klar. Den blev inte så snygg som det var tänkt, men herregud, det var första gången jag virkade sen lågstadiet & eftersom jag inte hade något mönster så fick jag improvisera litegranna. Det kan ha blivit värre definitivt, smånöjd är jag iaf.
Min dator återger inte färgerna så bra så jag vet inte hur bilderna ser ut för er andra. Färgerna är iaf svart, gult, orange, brunt & vitt, sydde ihop filten med gula "korsstygn", det där med att sy ihop snyggt var ett aber. Rutorna blev dessutom lite kupformade då jag inte tog ut varven tillräckligt, så det är långtifrån perfekt. Nåja, nu ska jag fortsätta med filten till minis rum, den ska bli brun, grön, blå & vit.
Linda frågade om en uggla jag sytt minns jag också. Jag vet inte om det är den här jag har på bilden som du frågade om, har sytt massa underliga & mer eller mindre lyckade varianter, men jag utgår från denna. Denna är en stygg kopia på Ferm Livings uggla (se bild till höger), det enda jag har gjort är att rita av den på fri hand på mönsterpapper & sedan sy ihop den, sen har jag klistrat på ögon & sådant med tyglim. Skitenkelt, går definitivt att göra snyggare än min dessutom! Jag har vingar som ska på också, men dessa ligger för närvarande på "senare-högen".

Piece of cake!
2 kommentarer:

Gudrun sa...

Tycker du ska vara mer än nöjd över att ha lyckats fixa till en så snygg filt. Är väl bara risk att du får in en massa beställningar på liknande filtar att skicka över hela landet :o)Blir smått avis då jag inte kan virka själv....

Emelie sa...

Filten blev ju supersnygg :) Kanske man ska lägga in beställningar ;) hehe..