29 augusti 2010

Hello Kitty!

Återigen, tack för alla namnförslag. För att visa hur otroligt många namn vi hade på vår lista så kan jag säga såhär, t.o.m de "ovanligare" förslagen ni kom med såsom t.ex Naima, Nemi, Trixie, Lilja, Tintin, Luna, Joy, Isfolketnamnen osv hade vi redan haft på listan. Ni fattar, vi hade försökt det mesta? Sen är jag som sagt lite "kräsen" på att inte ta ett toppnamn, hur vackra de än är, jag vill ha ett mer udda & jag vill inte ha samma namn som något bekant valt till sitt barn. (Här kan ni söka namnstatistik & namnbetydelser osv) Sen håller jag med er, det går inte att heta Mini för skulle hon bli en tjockis så skulle det ju vara mycket ironiskt att heta Mini. Nä, det skulle bli en farlig chansning där! :)
Till slut så blev det så att ett av de första namnen vi strök blev högaktuellt igen & ett av de få namnen som stod kvar på listan som ingen av oss strukit fick komma med i konkurrens med detta. Sen pratade vi inget mer om det utan lät bara tankarna bero & sen fick det bli det som ingen varket hyllat eller sågat, det fick bli en Kitty, nu känns de helt självklart! (trots tungvrickaren med I & Y)

När Juni fick sitt namn så var det bara max 200 i Sverige som hette det, 2 år senare finns det snart 600 st - människor inspirerar ju varandra, annat vore konstigt. Kitty är alltså helt plötsligt ovanligare än Juni & det är ett sådant namn vi vill ha, inte ett helt galet WT-namn, men ett som inte är så vanligt förekommande heller.
Till andranamn valde vi bara ett namn var, det är ju inte så noga tycker vi. Jag tog INTE Pixie faktiskt, jag valde istället namnet som "tävlade" mot Kitty & det var Roxie. Vi båda gillar Roxie + att det är väldigt ovanligt, men vi kom fram till att folk kommer att ha problem med att uttala Roxie så då tar vi det till andranamn istället. Roxie betyder ungefär "gryning" & det tycker jag är fint. Baby valde sitt (& många andras) favoritnamn Liv & det tycker även jag är väldigt fint + att det namnet också återfinns bland Isfolket (Juni fick sitt andranamn Sol därifrån & Sol är lämpligt nog Livs syster).
Så, Kitty Liv Roxie Högdahl fick det bli & vi är trots allt rätt nöjda nu i slutet. En mix av lagom udda & roliga namn som passar vår familj perfekt. Välkommen till världen Kitty!

5 kommentarer:

Sofia sa...

Det passar henne perfekt, tycker jag!

Linda sa...

Jag som nästan hade satt pengar på att hon blir en Charlie! :-D Nä, men nu när jag tänker efter så är hon en klockren Kitty! Fina namn!

Lopez sa...

Så bra namn! Kitty är väldigt fint! Kitty och juni låter bra ihop med, trots att det är ett " mjukare " namn och ett " hårdare "....
Roxie är så bra med, det lär bli hennes artistnamn :-)

Sofia sa...

ooh, så söt! Börjar längta till att komma och pussa och krama henne också... Lyckos er som har så söta små tjejer hemma! :) Kitty är jättesött, grattis. Gillar ordningen på namnen. Och just det haha, Kitty eller Roxie kan bli artistnamn ;)

Cake sa...

Passar som handen i handsken...