16 augusti 2010

Att välja namn.

Det är skamligt, men vi kan omöjligt enas om ett namn till Mini, kan ni förstå?! Detta börjar bli pinsamt. Vi har säkert haft minst 40 namn på listan, men våra respektive favoritförslag hatar den andra parten & sen hittar vi inga andra där vi kan mötas halvvägs helt enkelt.

Vi har så olik smak på denna jänta så det finns inte, jag vet inte hur vi ska kunna hitta något vi båda gillar. Baby gillar de här tantiga namnen som är inne nu, men alla som han tycker är fina ligger typ på topp 25 över de vanligaste namnen just nu. Det stör inte Baby, men det stör mig, det finns ju miljontals namn så varför välja något av de 25 vanligaste? Jag vill inte att hon är en av tre flickor i samma klass med samma namn, det är så tråkigt. Juni fick ett (då) ovanligt namn, så varför ge Mini ett vanligt?
Sen gillar han även, i min mening, amerikanska "WT-namn". Inte Samantha & Pamela riktigt, men namn med den klangen, typ Melissa. Ett sånt namn vägrar jag, för det första är de för långa, för det andra för amerikaniserade & för det tredje...ja...dirty? Han gillar även en del namn som är totala motsatsen till dessa "wannabe-pornstar-namn", namn som i min mening är alldeles för mesiga & "religiös-luktande", typ Miriam, Felicia osv. Såna förslag är nästan värre än dirtynamnen, dirtynamnen har åtminstone lite sting.
Vad gillar jag då? Ja, inte mycket tyvärr, jag har väldigt svårt att hitta något jag gillar faktiskt & är farlig på att såga som ni märker. Jag vill som sagt ha ett namn som inte är så vanligt, gärna kortstavigt, gärna med mjuk klang & så skall det bli enkelt att säga i samband med Juni. Vissa namn funkar inte ihop helt enkelt & jag vill kunna säga båda systrarna i en & samma mening utan att det blir en tungvrickare.
Man ska inte skriva ut namn man gillar, men nu kan vi ju inte enas om något ändå så skitsamma, vi har börjat köra öppna kort bland folk :) Jag gillade från början Klara, men Klara (Clara) är sjukt vanligt just nu så då blir hon nog en av tre i samma klass & så får hon heta Klara H hela sin uppväxt. Lite trist så det känns som att det måste ryka, dessutom har vi en vän vars barn heter Clara & ja...vi är lite emot att ta "någon annans" namn om man kan undvika det, det finns ju som sagt ändå miljontals namn att välja på. Jag skulle även kunna tänka mig exempelvis Irmelin, men det hatar Baby då han tänker på hermeliner. Fel associationer kan tyvärr ta bort vilket namn som helst & därför har många åkt pga våra diverse fix-idéer.

Något jag däremot tokgillat är Pixie. Först såg jag Pixie som en blond tjej, men jag gillar namnet så mycket att jag nu bara nästan kan se Mini som en Pixie & då är det svårt att hitta ett annat namn jag gillar mer. Pixie betyder ju dessutom älva så det tycker jag var fint. En vän tänker bara på Lady Lovelylocks, men jag hade aldrig någon sådan så det stör mig inte alls. Jag tänker på coola Pixie Geldof & Pixie Lott, bra associationer alltså.
Baby gillar inte alls Pixie förstås, men jag har svårt att se något alternativ jag gillar minst lika bra. Har haft flera lite ovanligare namn på listan men många rök pga att de låter så hårda, Juni är ju ett mjukt & vackert namn & Mini vill jag ska få något liknande. Däremot skulle jag kunna tänka mig Kitty, men jag tycker det är svårt att säga Kitty & Juni i samma mening, det är tungvrickaren jag snackade tidigare om.

Ja, vi har en månad på oss att välja innan staten väljer namn, så nu får vi baske mig skynda på!!! Härmed har vi alltså lämnat den privata namn-väljar-ceremonin (man vill ju välja själv utan att blanda in familjer & vänners åsikter/förslag), så har ni några förslag SÅ HIT MED DEM - vi är desperata! Dock har vi säkerligen gått igenom de allra, allra flesta...35 kommentarer:

Elin sa...

Jag skrev en kommentar tidigare men jag vet inte om den kom med. Iaf så tycker jag att Mini passar henne riktigt bra. =) Annars så tycker jag att Titti, Jojo och Svea är fina namn. Jag ska ju ändå inte ha fler barn (troligtvis) så jag kan ju lika gärna dela med mig! =)

Lopez sa...

ha ha ha ha.... ja, förstår hur du tänker med pornstar och dirty namnen, och det var rolig läsning!
Förstår även din man i hermelin-frågan, jag håller med honom där. Men Pixie är jättefint! Verkligen! Så hoppas att han ändrar sig ang det, för hon skulle verkligen passa att heta Pixie :-)

Kerstin sa...

Staten kommer inte välja namn. Jag lovar =) Ni kommer bara få påminnelse och i om det går länge så kan det bli böter.

Vi har haft samma problem. Tro mig. Jag har gråtit av förtvivlan för att karsloken har så dålig smak!

Jag har ju en förkärlek för fornnordiska namn. Embla var först mitt förstahandsval... Vilket totalt ratades. Lika så Idun och Ingrid.

Nu fick tösen Idun som ett av mellannamnen.

Embla skulle passa bra med Juni. Embla, Meja, Karma, Kelly... Ja, det va förslagen jag kom på nu =)

Kerstin sa...

Jisses vad jag skriver baklänges och kors och tvärs... Hoppas något av det jag skrev går att förstå =P

Anonym sa...

Elin? Juni och Elin passar ju bra tillsammans :)

Anonym sa...

Juni och Leia! Leia låter mjukt och fint och det är lätt att säga tillsammans! (min dotter heter Leia så det är så klart skitfint tycker jag!) =) /Storuman

Linda sa...

Vad sägs om: Nåmi / Noomi, Najma / Naima eller Nemi (men det sistnämnda kanske är för starkt kopplat till seriefiguren)?

Jag för min del tycker att hon ser ut som en Edith ... men det lär ju klassa in högt i topp på tantnamn-listan, anar jag ... :-)

Oavsett namn, så är hon i alla fall jättesöt! :)

Emily sa...

Jag har hela tiden sagt att om jag får en dotter till så ska hon heta Pixi. Men eftersom jag tvivlar på att jag kommer att skaffa fler barn så tycker jag att ni kan döpa eran söta till det istället. Förresten skäms jag för att jag inte ens hälsat på er ännu, måste ta tag i det snart.

mumari sa...

Oj, ja jag förstår problemet! Vi har ungefär samma problem, fast vår bebis inte är född än.
Pojknamn är vi överrens om, men nu visade det sig allra troligast att det var en flicka.

Jag har dessutom ett favoritnamn som inte funkar ihop med min fyraårings namn:
Lo.
Min fyraåring heter Loke, så det blir liksom en liten stamning där!

Lycka till!

Anonym sa...

Tintin
Heda
Em
Isolde
Lilja
Elsa

Anonym sa...

Ella,Lilly eller Thea ser hon ut som

Anonym sa...

Liv...kort och gott

Sarah sa...

Skrivr det har oxa... Ett av mina tankta barnnamn, som jag nu delar med mejav... Leydee, Leydy 9 uttalas lady) men de e ju bara sa himla fint... Tycker ialla fall jag ... Sen tyckr jag finska Isla ar jattefint... men de e ju ja de.. =)

Olle sa...

Mini tycker jag funkar. :)
Annars funkar väl Juli? :P

Anonym sa...

Thea Heddy eller Ella tycker jag

Myh sa...

Mini är ju skitsött :) passar finfint med Juni! Annars kanske.. hmm, brainstorming... Isa, Isabelle/Bell, Kim, Emelie, Louise, Mercedes, Nelli, Trixie, Minell (bara äääälskar det namnet! får jag en dotter ska hon heta det, iaf i mellannamn), Disa, Cloe, Joy, Jenni, Holly, Eira, Robin, Corinne, Elle/Ellie, Adina, Alina, Allie, Lilly, Molly, Nea, Tea, Mio, Lilo, Jess, Jill, Joy, Mea, Melly, Mina...

Nääää, nu kommer jag verkligen inte på nå fler namn... Lycka till iaf :D

Anonym sa...

Meja?

Anonym sa...

Dida, Silje, Sunniva, Tula, Irma, Gry, Villemo, Tiril, Tora

Lina sa...

Såg denna tråden och tänkte att den kanske kan ge er tips ^^
http://www.familjeliv.se/Forum-2-56/m52694607.html

Om jag får en flicka till ska hon heta Ninja Lee!

Anonym sa...

Julie, det passar väl bra, då kan ju grabben heta August....
Förresten, jag som inte känner er, ser stora likheter mellan systrarna.

Anonym sa...

Men hon är ju Mini?! Det är ju det ni alltid kallat henne, så undermedvetet så tror jag att det är därför ni inte kan komma överens och bestämma ett namn. För hon är ju Mini, och ni kan inte se henne heta något annat? ; ) Eller?

Tella sa...

Jag tycker att hon ska heta Mini. Fint och ovanligt! :)

Anonym sa...

Ja Mini tycker jag är det bästa! Annars Pixi, båda två passar henne och passar eran familj :)

kajjan sa...

Hedda! Helt klart! Juni och Hedda, perfekt! Och passar perfa med efternamnet! Hedda Högdal(dahl)???Haha lär mig aldrig hur ni stavar efternamnet ;P

Anonym sa...

Joline...Och Juni. Mini är sött..Men tänk om hon blir jättestor då hon blir stor...Då blir det nästan ironiskt

Therese m sa...

Jag vill oxå va med!! Evia. Eller Elva. Eller... ja fan jag tycker Elva. Det får man väl heta????

Anonym sa...

Känner en som heter det men dom stavar nog Älva

Emily sa...

Nikki säger att hon tycker att bäbisen ska heta Mini-Luna. :)

kajjan sa...

Btw, jag hade en guldfisk som hette Pixi...;P

Anonym sa...

Fiona....

Catarina sa...

Jag tycker att April är fint.
Fast det kanske blir lite roligt då. ;)

Catarina sa...

Jag tycker att April är fint.
Fast det kanske blir lite roligt då. ;)

Anonym sa...

Ilona
Ximena
Hildur
Elena :)

Anonym sa...

Vida betyder Liv på spanska och är ett gammalt svenskt namn

Anonym sa...

Vad som helst men inte Mini. Inte så kul för henne om hon antingen blir jätte liten och sminkig eller om hon får en kroppshydda som är lite större. Iallafall inte i tonåren.