18 juli 2010

Virka mormorsrutor, filt 2.

Jag påbörjade en ny filt i mormorsrutor idag. Den förra till Juni är inte klar än, men jag blev less & insåg att jag blev mindre less om jag bytte färger & även variant. Junis filt är ju mer en försöksfilt så den ser långt ifrån bra ut, vet massa fel jag gjorde som gör att slutresultatet inte kommer att bli så snyggt som det var tänkt. Jag skulle gjort lite annorlunda på själva rutorna & själva sömmen jag syr ihop den filten med blev inte heller så snygg, men jag tänker fan slutföra den ändå.

Nu har jag dock bytt färger & tillvägagångssätt så nu får vi se hur den andra kommer att bli. Jag är fortfarande inte nöjd över min planering färgmässigt, men jag orkar inte tänka om där heller - jag får väl göra filtar tills jag är expert helt enkelt.

Med att jag inte är nöjd med färgerna så menar jag att det är svårt att få själva ramen runt & mellan rutorna bra planerad, jag har tänkt fel osv. Nåja, svårt att förklara. Såhär ska färgerna till Mini bli iaf. Provade även nån form av korsstygnsvariant att sy ihop rutorna med för att det ska bli en snygg effekt & det blev mycket bättre än varianten jag gör på Junis filt.


2 kommentarer:

sandra sa...

åh, vad roligt!

Anonym sa...

Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.