10 juli 2010

Veckoupdate.

Jag & en halvsur mini myser...
Puss!
Det är hembygdsdagar i helgen vilket vanligtvis brukar innebära öl & dansgala, igår var det dock istället debut i tivolit som gällde för den Högdahlska familjen. Här åker Juni med sin ett år äldre tremening Ilma.
Juni gör precis som sin mor när hon tycker något är kul & spännande, hon rör inte en min! Ser man likgiltig ut så betyder det att man är tagen av situationen helt enkelt.
Vi kastade även upp dem på Crazy Roller...
Jag var orolig att hon skulle ramla ut eftersom hela bilen var rätt öppen så när andra föräldrar ropade "vinka!" så ropade jag "HÅLL I RATTEN!". Jag må vara en hönsmamma, tur att den mer kloka Ilma dock höll koll på min förstfödda.
De kom ut välbehållna tack & lov!
Sen drog vi & fikade på Stenmans som hade nypremiär. Det var packat med folk & det lokala körslaget uppträdde. Sarah & Ewa stod nog i kön i lätt 30 minuter för att komma med fika, Juni passade på att ta en vila. Lilla mini sov hela dagen i korgen bredvid, därav hennes bildfrånvaro.
Baby tog en bild på jag & Juni när vi började fixa till oss för dagen, dvs idag. Vi for ut & drog en räksallad på Stenmans & köpte födelsedagspresent till Juni som fyller 2 imorgon. Träffade även Kajjan som jag fick tillfälle att surra med.
Tänkte gå till huset nedanför (Lisas boning) för att spana in mina ölglada vänner, men bestämde mig för att huvudet var trött & att mini var för mysig.Mini har förövrigt som vana att vakna till runt 21.00 & vara rätt irriterad & svår att få till ro igen. Kanske har hon ont i magen, kanske är hon pigg, kanske vill hon ha sällskap - vi vet inte. Lite sömn blir det iaf nuförtiden då hon tenderar att vara vaken hela nätterna.
I övrigt har det varit en fin vecka. Supergulliga Emelie kom förbi med amningskupor som jag fick (tack igen!), men vi kunde tyvärr inte bjuda in dem på fika eftersom Juni hade spytt under natten & hade närmare 40 grader i feber. Hon hade skyhög feber i 3 dagar, så på onsdagen när vi skulle till Umeå för att bada mini så fick mormor ta ledigt & ställa upp som barnvakt - tack så oerhört mycket för det! På tisdagen så gick jag på tjejmiddag på hotellet med Annelie, Kakan, Ewa, Sarah & Lisa, superkul att få uppdatera sig sedan sist som var alltför länge sedan. Badet i Umeå gick förövrigt bra, tog max 10 minuter & sen var mini klar. Mötte upp Erika & Vera på ett skifint ställe som heter Göteborg, vi åt i mina ögon kulinarisk mat & solen gassade så varmt att jag dagdrömde om nakenbad i nån kall insjö.
Tänkte ha kalas för Juni imorgon, men insåg att tiden inte riktigt räcker till för något baluns just nu, så vi gör bara ett enkelt firande. Lev & må & tack alla som jag fått tillfälle att träffa under veckan, jag känner mig så mycket gladare just nu!


6 kommentarer:

Anonym sa...

heter lillan Mini =)? världens sötaste.

jessica jones sa...

SHIT vad fräsch kropp du har för att alldeles nyss fött barn!!!! du ser helt återhämtad ut ju! kalaspingla där!

Linda sa...

Grattis, Juni, på den stora dagen! Hoppas du fick många kramar och mycket uppmärksamhet och kanske en och annan present! :-)

Låter ju som om ni också hade en kul dag!

Sv: Jag hojtar till om jag hittar något som funkar. Har precis lagt lite pengar på MD-produkter så vi får hålla tummarna för dem!

Jag håller förresten med föregående talare, vilken kropp! Och då är du mer eller mindre nyförlöst! Avis! (Fast så har jag aldrig sett ut, inte heller innan jag blev gravid. :-D)

Anonym sa...

Jag tycker Mini passar alldeles utmärkt.. om nu inte Pixi är på tapeten...Hon heter ju som redan de..

// Moster sarah

Ewa sa...

ÅÅh herregud så söt minisen är när hon är vaken! (Jag har otur och träffar henne bara när hon sover tror jag)
Å gud va glada våra ungar ser ut i karusellen..... Ha ha ha.... NOT! Men dom tyckte ju det var kul än om det inte syntes :)
Krama brudarna från mig.

Mariah sa...

Snälla rara Hanna!! jag ber dig vänligt men bestämt att inte lägga ut fler kort på bebisen...annars blir det snart en kusin/tremening till småflickorna :)
Kram på er!

moster Mariah