16 juli 2010

Källan till sömnbrist.

Ja, enligt min snygga illustration i paint så kanske ni börjar förstå varför vi behöver en större säng pronto! Vår 1.60´s är ett pain in the ass & förutom att vara för liten så är madrasserna kassa. Dessutom har inneboende en tendens till att alltid sova på min sida, så jag ljuger inte när jag säger att jag kanske har 40 cm att sova på själv, jag får mer eller mindre hänga ut på sidan varje kväll.

För det första så vill jag inte ha Mini i sängen alls. När Juni var bebis så ammade jag henne & la tillbaka henne i hennes egen korg direkt efteråt & så höll jag på under natten, fick mig skön sömn därimellan i lugn & ro. Men lilla Mini är en envis rackare, hon kan sova som en stock men så fort man flyttar henne till en egen säng så vaknar monstret & det enda som tröstar är närhet eller att snutta. Jag kan knappt sova alls eftersom jag inte kan slappna av, mest pga rädsla för att lägga mig på henne & även för att hon tar upp en ganska stor del av min sovsida.

Sen har vi då hunden! Han är en liten rackare på 3 kg, men när han breder ut sig blir han fan en meter lång & totalt oflyttbar, han väger plötsligt 1 ton & tar upp hela min benplats vilket gör att jag alltid får ligga på sidan (för Minis snuttnings skull) & som en krok (för att Ozzman alltid ligger på stället där jag normalt sett skulle vilja ha mina ben). Ryggontet är evigt vill jag lova.

Juni har somnat i vår säng en enda gång vad jag vet, hon är duktig & ligger mer än gärna i sin egen säng & har gjort så sedan hon föddes i princip. I morse vaknade vi dock av att vi hade en liten Junilicious längst ner i sängen, hon hade smygit in nångång i natt & brett ut sig tvärsöver sängen & ja, vår lilla säng är ett faktum.

Ny säng - snarast! Jag kommer att lida av total sömnbrist annars.

1 kommentar:

Sofia sa...

Exakt sådär var Lily med; det var HELT omöjligt att lägga över henne i egen säng, så vi gav upp och hade henne hos oss (och har ju fortfarande). Och så hundeländet i knävecken. =)
Nu vet jag inte hur stor plats ni har, men om det ryms kan ni ju ställa ihop en 90-säng med er säng, så får ni en jäkla massa plats. Och så kan du diskret rulla bort från den lilla och sova lite ifred iaf.