13 juli 2010

Junilicious har fyllt 2.

Juni fyllde 2 år i lördags. Vi klev upp & bakade tårta & muffins tidigt på morgonen & sedan kom morfar & mormor & grattade. Hade tänkt ställa till med kalas, men med bebis & tidsbrist så spar vi det till nästa år.
Det var lika vackert väder i söndags som det var den dagen hon föddes så det blev fika på altanen för första gången i sommar.
Vi hade köpt en balanscykel från Biltema & ett kit med massa plastmat som hon nu drällt över hela huset. Av mormor & morfar fick hon en efterlängtad barnvagn, en ritplatta, en pippiperuk, baddräkt & både Juni & Mini fick även kläder.
Juni har ingen aning om vem Pippi är eftersom hon varken ser på film eller TV. Det är inte så att vi inte låter henne göra det, hon har bara helt enkelt absolut noll intresse för sådant än, det är bara "sik" (musik) & MTV som lockar vår donna. Dock var peruken väldigt uppskattad & hon är sjukt söt när hon springer runt i den härhemma.
Ozzman älskar att solen äntligen tittat fram & Apan Apansson slappar i sitt nya boende.
Senare på dagen kom Ewa&Robert med Ilma & Wilmer, samt Sarah & Fia. Junipuni fick en röd hoppboll av Ilma (som hon kämpat med hårt med idag) & av Fia fick hon en rolig Brio-myra med roterande ägg. Själv fick jag lite skvaller från helgen, men ärligt talat så fanns det inget roligt skvaller alls att utbyta då ingenting speciellt hänt - har vi blivit för gamla & skötsamma kanske?
När Fia gick ut för en rök så utbrast hon plötsligt "Oj, här ligger det en kamera i poolen!" Mmm, det visade sig vara min relativt nya rosa & mycket välanvända kamera som nångång på eftermiddagen blivit kastad i badet. Den är numera stendöd så nu har jag total kamerakris då jag inte kan ta några kort, mobilen är ju värdelös! Damn, måste kolla om vi hittar nåt halvdefekt lik nånstans annars måste en ny inskaffas pronto!
...men så är det med barn, det är bara att andas djupt & i fortsättningen hålla bättre koll på sina prylar. Det går ju sönder saker varje dag & det är något man får leva med helt enkelt, det går ju inte att skälla i efterhand.
2 år har alltså passerat & herregud så fort det gått - jag älskar dig min prinsessa, livet började först när du kom till världen!

2 kommentarer:

Linda sa...

Men asså, Pippi-peruken är ju för skön! Förstår att den var en favorit, även om den just nu kanske blir för varm efter ett tag. :-D

Låter som en helt perfekt födelsedag med låg stressfaktor (om man jämför med att ha en stor baluns). Hoppas du hittar en kamera snart, jag tar alla kort med mobilen men så har den också en 12,1 mpix-kamera. :-P :-D

Lopez sa...

Grattis Grattis till Juni, och till dig som varit morsa i 2 år nu!
Balans cykel var en bra ide, ska jag kolla upp till Nicos födelsedag!

Verkligen tack för dina tapet-tips, vilka sanslöst snygga tapeter det fanns på interiör1900, fick lust att tapetsera om varenda rum, men det är som du säger -dyrt- .
Jag behöver nog bara en max två rullar till det rummet jag ska fixa, men hade det behövts mer rullar så hade jag fått köpa dem på rusta :-(