12 juni 2010

LSD-mannen.

...för det gör ni väl, vem kan ha glömt honom & hans helvrickade tv-program som visades under sent 80-tal & framåt? Jag säger bara Tropicopop, Mosquito TV & 100 kg godis & då borde ni alla nicka igenkännande & tänka "Just fan, vad hände egentligen med den där snubben?" Han har då definitivt producerat bland de märkligaste skapelserna som jag någonsin sett i tv & jag förvånas än idag att det visades, fanns det inget bättre?
Tropicopop liksom, det sändes mellan 88-92. Det var en form av musikprogram som Thomas höll i & i detta program spelades bara annorlunda musik i princip, det var rytmer från Afrika, Sydamerika & andra tropiska länder. Mellan musiken pratade han massa strunt & diverse humorklipp visades. Det hela var skumt & väldigt främmande för oss svenskar, men likt förbannat satt man där som 9-åring & tittade storögt. Största anledningen till att åtminstone jag såg dessa program, som jag förövrigt hatade, var för att vi faktiskt bara hade Kanal 1 & Tv2 då.

Efter det kom 100 kg godis, ett program som visades på lördagsmornar & där allting i stort sett var godisinspirerat. Det sändes först 93´men sedan även mellan 96-98. Det här programmet var uppbyggt kring massa animationer, främst i 3D & allmänt konstiga filmklipp. Allting som Herr Gylling gjort kan väl egentligen sammanfattas med starka färger, LSD-rus & epilepsivarning & jag tillhörde skaran som medan jag tittade på ett program inte fattade någonting alls.
Sen har vi då Mosquito TV, det visades mellan 98-01 & var en fortsättning på 100 kg godis. Här har ni någon extern länk till nån sida med Mosquito-material, jag fattar inte nåt, men för den intresserade så har ni nåt att klicka på.

Även detta program byggdes upp kring konstiga klipp & animationer, ett stående inslag var att man kunde åka berg&dalbana (3D typ). Programledaren själv gjorde även egna psykade inslag & har i alla sina program en väldigt speciell stil. Han verkade faktiskt pårökt & jag skulle tro att man uppskattade programmen mest om man var under någon form av haschrus för så underligt var verkligen allting. Han verkade ofta frånvarande inför kameran & vände sig ofta bort & åt en banan eller pratade om något helt annat när man minst anade det.

Nej gud, jag hatade verkligen alla dessa obegripliga produktioner, musiken var konstig, serierna var konstiga, programledaren var konstig & allting var bara totalt utflippat. Ändå minns jag honom med glädje & det glädjer mig att han idag verkar vara en lycklig DJ nånstans i storstan - det är nog ett jobb han fixar med bravur :)

Creds till dig Thomas Gylling!


Inga kommentarer: