11 juni 2010

BF-dag.

Idag är alltså den beräknade dagen för BF. Vi får väl se när knodden bestämmer sig för att komma, jag börjar ju bli mer & mer nervös för varje dag som går! Idag var det soligt & skolavslutning så jag & Juni åt lunch ute med Baby & sedan steppade vi runt lite på samhället tills det började regna.
Dagen till ära blev det en svart/vit-randig klänning (från HM för typ 129;-) & jag bara måste slå ett slag för billiga trikåklänningar när man är preggo, det är det bästa som finns! Just nu finns det inget annat jag får på mig så jag rekar verkligen ett klänningsköp till de som väntar bebisar :)
Fick en fråga från Lopez angående vars vi har närmsta BB. Vårt närmsta BB är i Lycksele & det ligger ca 12 mil härifrån. Dock tar det "bara" typ 1½ timme att köra dit, men det är verkligen världens sämsta väg så när man har onda värkar är det inte den muntraste färden. Jag är lite orolig, men bara lite, att vi inte skall hinna fram när det är dags eftersom man aldrig vet hur fort det kommer att gå. Jag vet flera som fått i bilarna & till & med några få som fått hemma efter att de blivit hemskickade igen.

...sen kan man väl förlösas här i Vilhelmina också ifall nöden kräver, men jag tror inte de har nån större utrustning. Jag vet inte ens om de har lustgas? Inget drömscenario iaf, speciellt inte om några komplikationer skulle tillstöta.


5 kommentarer:

Elin sa...

De hade då ingen lustgas när jag fick på sjukan och jag tror inte de har någon nu heller. Men ambulansen har en tub, den är dock inte lika effektiv som den på bb och MYCKET svagare, men den är bättre än ingen alls. ;)
Men jag tycker att det funkade rätt bra att föda här, men det är väl för att allt bara flöt på. Värre vorde det väl om det skulle tillstöta komplikationer.

Men det kommer nog att gå bra för dig, om du känner att det är risk för att det kan gå fort kan du ju be bm kolla hur mycket du är öppen innan du far. Det gjorde jag och det var då hon sa att det var lika bra att föda i Vilhelmina för jag skulle ändå aldrig hinna fram. =)

Lopez sa...

När jag var på mvc så frågade jag barnmorskan om jag kunde föda på Danderyd sjukhus för jag har hört så mycket bra om det, men hon tyckte att det låg för långt bort ( inom Sthlm men på andra sidan så tar ca 20 min dit ) och att jag borde ta det som ligger närmast... Och ni har 1 1/2 timma, då är man ju inte bortskämd med att få välja sjukhus!
Det är ju väldigt ovanligt att det går så fort som under 3 timmar, så jag tror inte du behöver vara orolig, men förstår att tankarna finns där!
Och vilket antiklimax att bli hemskickad när det är så långt! Finns det inte hotel där som man kan ta in på istället då?

Min kompis fick en bebis igår, på hennes bf! Jag tar åt mig lite av äran för jag tipsade henne om lavendel. Man ska plocka det och sätta i varje rum samt sova med brevid sängen. Hon gjorde det på kvällen innan hon la sig och på morgonen fick hon värkar, samma sak var det för mig, jag låg med värkar på min bf. Så inhandla eller plocka lavendel! Jag tror stenhårt på det! :-) ( men kan ju mycket väl vara tur oxå )

Lopez sa...

När jag var på mvc så frågade jag barnmorskan om jag kunde föda på Danderyd sjukhus för jag har hört så mycket bra om det, men hon tyckte att det låg för långt bort ( inom Sthlm men på andra sidan så tar ca 20 min dit ) och att jag borde ta det som ligger närmast... Och ni har 1 1/2 timma, då är man ju inte bortskämd med att få välja sjukhus!
Det är ju väldigt ovanligt att det går så fort som under 3 timmar, så jag tror inte du behöver vara orolig, men förstår att tankarna finns där!
Och vilket antiklimax att bli hemskickad när det är så långt! Finns det inte hotel där som man kan ta in på istället då?

Min kompis fick en bebis igår, på hennes bf! Jag tar åt mig lite av äran för jag tipsade henne om lavendel. Man ska plocka det och sätta i varje rum samt sova med brevid sängen. Hon gjorde det på kvällen innan hon la sig och på morgonen fick hon värkar, samma sak var det för mig, jag låg med värkar på min bf. Så inhandla eller plocka lavendel! Jag tror stenhårt på det! :-) ( men kan ju mycket väl vara tur oxå )

Anonym sa...

Att föda på hemmaplan går rätt bra trots att det inte finns lika bra resurser som i Lycksele..
Gunilla kan sin sak då det gäller..
Födde själv min son på sjukstugan..
Inget jag rekomenderar men skulle det inträffa så varför inte??
Inget som har avskräkt mig...
Lycka till då det gäller...

Isabel sa...

Antar att det inte har kommit någon bebis än? :) Spännande! Kommer ju få klicka in mig här en gång i timmen för att kolla om du uppdaterat :D
Ja, det där barbapapaöverdraget är riktigt snyggt, passar riktigt bra till skötbordet med och det är ju unisex så det är extra kanonbra :)