18 maj 2010

Tisdag.

Idag har vi varit ute mest hela dagen så någon tid för nonsensbloggande har inte funnits. Jag har krattat löv i blåst & det kändes lika meningslöst som det var jobbigt. Vi har inte så fint väder som många andra har, men det är rätt kvavt så emellanåt känns det lönnvarmt. Dock är det ju det kvava som gör att mitt huvud värker från morgon till kväll så jag hoppas på friskare väder snart!

Imorgon skall lillan på dagis hela dagen & själv ska jag passa på att besöka barnmorskan & se hur bebi ligger än en gång. Vänd till dig & kom ut är vad jag har att säga, jag orkar inte vänta mer! Jag har egentligen inte hunnit förbereda mig mentalt alls den här gången som jag gjorde så noga sist (det var nog därför jag fick en sådan väldigt bra förlossningupplevelse från den gången), men jag ska jobba på det så att jag inte blir tagen på säng.

För er förstföderskor som är nervösa kan jag rekommendera boken "Att föda", jag tycker även ni ska läsa igenom den där "Innan du föder". Jag hade som sagt en grym förlossningsrädsla förra gången & hade gruvat mig i flera år att ens bli med barn bara för att jag inte ville förlösa dem. Jag läste hur mycket litteratur som helst i nån form av självterapi & tro mig, jag fick en mycket bra förlossning. Jag var medveten om allt som hände hela tiden & kände på något sätt att jag hade kontroll över allt hela vägen. "Jaha, nu har jag skitont precis här, det tyder på att...osv" kunde jag tänka. Jag fattade vad som hände & då kunde jag möta smärtan bättre.

...lyssna inte på skräckhistorier från vänner. Det stämmer sällan & av någon anledning så tror alla att "värst historia vinner". Alla förlossningar är olika, men alla kan försöka göra det bästa av sin egen & jag tror att det är riktigt bra om man är mentalt förberedd & dessutom har lite basic förlossningsfakta i bakhuvudet.

Jag säger än en gång, det är en riktigt cool upplevelse att föda barn & du kommer att känna dig förbannat nöjd när du klarat det! Se det som ett spännande äventyr istället för en domedag för du kommer att klara det.

Personligen så tycker jag bara att det var några få enstaka stunder som var riktigt jobbiga, nu menar jag alltså några få procent av dagen, resterande var rätt hanterbart. Som barnmorskan lärde oss i måndags om att vilja gå hem; När det verkligen för första gången blev jobbigt att jag faktiskt sa "NU GER JAG FAN UPP!", ja, då var det ju typ klart en kort stund senare. Det visste jag inte då, men nu vet jag även det; när jag vill gå hem, då är det i princip klart :)

...& nej, min ryggbedövning tog inte heller. Jag vägrade ta den & när jag väl bestämde mig för att ta den så fungerade den inte alls, det blev bara värre & de rosa molnen jag sett framemot fanns inte en skymt av. Det jag vill säga med det är bara att man klarar det ändå, bedövning eller ej :-)

Börja peppa nu juni/juli-brudar! Vi kanske möts på BB?!

1 kommentar:

Anna Sj sa...

Jag möter dig gärna på bb! Jag är dock inte riktigt mentalt förberedd än heller, men jag jobbar bara en vecka till, sen ska jag bara ladda! Dock tror jag du hinner dit före mig. Men i min bästa värld och din sämsta så kanske vi möts :)