13 maj 2010

Ebba & Didrik.

Jag gick på ICA häromdagen & insåg att man kunde köpa två filmer för 99;-. Bra det, men det bästa var att Ebba & Didrik fanns i två upplagor! Jag blev dock snål & sket i att köpa dem, men ångrar mig nu, det är ju en klassisk kultserie som man bara måste ha.

Jag behöver knappast förklara storyn, finns det någon 80-talist som inte minns den liksom? Handligen kretsar kring syskonen Ebba & Didrik Reng, Didriks flamma Yrla, Ebbas pojkvän Philip & Ebbas fling Mårten.

Yrla var i mina ögon en rätt läskig tjej eftersom hon kändes skitgammal & jag kunde inte fatta varför hon hängde med unge Didrik hela dagarna. Mårten var en skitdryg rik unge som hade en pratande dator & Philip var utländsk i nån form & hade en underlig mamma. Det fanns även en lirare som hette Kaj som var en underlig konstnär (som jag hatade) & en brud som hette Tova som var kär i Didrik.Ah, det här inslaget är grymt! Det är när de coola brudarna dansar till "Lagt kort ligger", ett ständigt inkommande inslag i serien. Det roligaste är ju tjejen som får vara videokamera hela tiden medan de tuffaste tjejerna får dansa. I det här klippet kan man även se den typiska Ebba, som är i en liten "varfördå?"-period. Ebba är egentligen en rätt störig unge medan Didrik är en typisk tänkare, tyst & tråkig.

Jag måste nog gå & köpa filmerna ändå, jag fick stor lust att traggla mig igenom barndramat igen.


4 kommentarer:

Fia sa...

Jaaa! Gå å köp åsså kan jag joina dig å titta på dom.. Eller låna dom senare :P

kajjan sa...

Yrla virvla virvelflicka , Yrla vilrvla virvelflicka...hahhaah han skrev ju en låt till henne också. Vet att jag å Stina satt å spelade och sjöng den...hahah.Underbart!

Visst lämnade även deras pappa familjen då han vart otrogen?! Värsta dramat.

Hanna sa...

Ja, så var det! Han var typ otrogen med någon & det var värsta grejen, jag minns faktiskt inte hur det gick? Nä, jag blir bara mer & mer övertygad, jag måste köpa dem & se om!

Yaro Gabriel sa...

www1004
oakley sunglasses
converse trainer
canada goose jacket
hogan shoes
coach outlet factory
moncler jacket
true religion jeans outlet
christian louboutin outlet
ugg boots
christian louboutin