15 april 2010

Vulkanutbrottet på Island.

Ingen har väl missat Eyjafjallajökulls utbrott på Island? Jag tänkte bara berätta en mycket kort reseanekdot som går såhär; jag har vandrat på den vulkanen. Hade jag haft tillgång till Islandsbilderna nu så hade jag kunnat lägga ut en bild, men nu är de borta.

...eller ja, vandrat var väl att ta i, men jag, Sarah & Fia var & steppade runt på området 2004 när vi var där. Vi bodde i Skálholt (Laugaras, Reykholt) & det kanske var max 10 mil eller nåt till vulkanen. Vi såg även vulkanen Katla från platsen vi bodde eftersom den var ännu närmre, så ja, jag kan säga att jag varit i epicentrum pre lava.

En annan "rolig" anekdot gällande Island & vulkaner var när vi var på en bar i Fludír, där träffade vi en tjej som var döpt till Hekla efter vulkanen & hennes syster hette Katla. Det tyckte jag var fränt.

4 kommentarer:

Fia sa...

Fatta..! Guud vad roligt vi hade, fan vad jag saknar Island!

Denna aska som nu sprids ifrån vulkanen är inge bra.. Fan massa flyg som måste ställas in osv, jag hoppas verkligen vi kommer iväg på Måndag!

hanna sa...

Hej johanna! Såg dina krav på barnvagnar, har samma krav och jag kollar runt överallt men hittar inget som passar riktigt. Så hittar du något bra lägg gärna ut här på bloggen:) Och du, den svarta syskonvagnen du har lagt u vad heter den?

Hanna sa...

Hej Hanna! Den svarta är en Babytravel, alltså den nedersta svarta. Den har jag fastnat för & den har fått bra betyg verkar det som & håller väl ett relativt bra pris om nu någon barnvagn kan tänkas göra det. Den verkar ha det mesta, men visst är det svårt? :)

Hanna sa...

Hej! Jo men det finns ju en djungel av vagnar därute. Ska kolla lite på den svarta babytravel vagnen. Lägg gärna ut fler tips om du hittar. Är inne och kollar lite nu och då:) Hoppas allt är bra med magen annars, och lilltjoppa. Fast henne träffar jag ibland, vi har ju samma dagmamma:)