13 april 2010

Roky, en underbar man.

Roky Erickson har släppt sin första nya skiva på 14 år - den kommer att ägas snarast förstås, allra helst på vinyl! Det var Baby som presenterade mig för Roky för första gången & det var verkligen kärlek vid första lyssningen, vilken karl!

Jag har inte sett dokumentären "You´re gonna miss me", men det tänker jag göra så fort jag får tillfälle, den har vi helt enkelt missat i rockumentärträsket vi så gärna besöker så ofta vi kan.

Det som faschinerat mig mycket med Roky förutom hans undebara musik är hans allmäntillstånd. Karln har varit mentalt rubbad i stort sett hela sitt liv & därför är hans texter fyllda av mörker, demoner & annat scary. Att han en så stor del av sitt liv haft klippkort på psyket beror tydligen på ett långvarigt drogmissbruk som gjorde att han hamnade under sluten vård på ett mentalsjukshu under 60-talet & där behandlades han bland annat med elchocker. Inget blev dock bättre av denna vistelese, snarare bara sämre.

Jag måste se dokumentären NU, hur kan jag missat den?!

4 kommentarer:

Fia sa...

Han är verkligen asbra!

Förresten.. Är ni hemma nå i helgen mån tro? Tänkte försöka mig förbi isåfall å säga hej innan vi åker iväg till solen :)

Hanna sa...

Hej du! Jo, vi är hemma, tänkte faktiskt höra om vi ville komma å äta eller nåt om ni har möljighet?

Tella sa...

SV; Jo, jag tycker egentligen också att syskonvagnar mest är otympliga och jobbiga. Men jag vill ändå slå ett slag för Teutonian som jag har. Mest för att du kan ha båda barnen vänd TILL dig och sen att främre hjulen går i 360. Den är väldigt smidig fastän det är en sådan stor vagn.

Jag trodde ju först att jag skulle klara mig utan syskonvagn, typ bara ståbräda, men det fungerar inte.. inte när storasyster ändå är kring 2 års åldern. Finns ett visst behov att spänna fast dem ibland så de inte rymmer ;)Sen är det skönt att kunna gå längre promenader de dagar du har båda barnen hemma..man blir så låst annars.

Jocke 13 sa...

Helt underbart med ny platta. Riktigt bra dessutom! Som om man förväntat sig något annat.