20 april 2010

Klagoinlägg (långt & F-kassegnälligt).

Vilka dagar. Först så har jag varit vansinnig pga helgens incidenter & sen har då allt lyckats hända också vilket gör att man bara måste bli full i skratt trots allt.

Jag klev upp 04 & började jobba 05, vid dagistid så fick jag ett sms från Baby där han skrev "alla dagis är stängda, jag tar pappaledigt". Just fan, det hade vi glömt. Vid 10 så insåg jag att jag inte skulle klara att jobba så mycket mer eftersom kroppen tar död på mig ståendes på betong hela tiden så jag blev tvungen att dra hem. Bra beslut eftersom de fick jobba över 15 timmar igår, jag hade aldrig pallat det med mina fogar.

Så igår passade jag på att göra en jävla massa ärenden nu när jag slapp ha Juni med mig, arbetsförmedling, försäkringskassa, skatteverk, kommun, arbetsplatser samt att jag bokade läkarbesök. När jag var klar med allt & skulle åka hem så hade plötsligt SAABén slutat fungera, inte ett liv. Fick lifta med mors hem & när jag kom hem så insåg vi att datorn har kraschat igen, på nåt sätt har hela BIOSen nollställts eller något så vi hittar inga hårddiskar alls.

Nu har vi ju 3 (!) datorer till, men det är den som är kopplad till TV:n & som används till allt, så just nu har vi verkligen tappat ALLT. På kvällen fick morsan följa med oss ut & så hämtade vi hem bileländet, Baby fick igång den i Lantmannabacken men det visar sig att batteriet inte går att ladda så bilen är fortfarande död. Baby är superduktig på allt med datorer & han höll på några timmar igår, men vi har fortfarande inte lyckats få igång eländet.

Så idag fick jag & lillan steppa till sjukan för att tala med doktor. Givetvis kan jag inte bli sjukskriven, men jag tänkte att det var värt ett försök. Jag har heller inte sökt havandeskapspenning eftersom jag inte ville vara ledig något men tydligen skall man ha gjort det ändå ifall man sedermera inte skulle klara av att jobba, det var inget jag visste eftersom det aldrig var relevant att sluta jobba.Jag måste alltså tacka NEJ till jobb & förmodligen hinner jag inte heller få igenom havandeskapspenningen. Jag vet inte vad jag ska få inkomst ifrån just nu & det är det som är frågan. Problemet är ju just att jag kanske kan jobba 8 timmar på dagarna, men jag klarar inte 15 - that´s it. Dock går det inte att välja på mitt jobb, antingen jobbar du 15 eller så tackar du nej så även fastän jag vill jobba så kan jag inte ta på mig nåt eftersom vi inte har normala arbetstider. Jag måste alltså tacka nej men har inte rätt till sjukskrivning & är för sent ute för havandeskaps, jag blir alltså straffad för att jag har valt att vilja jobba hela min graviditet.

Eftersom jag förmodligen skulle kunna jobba torsdagar som brukar vara korta dagar, samt att jag skulle kunna jobba som assistent än så frågade jag om det inte ens gick att deltidssjukskriva mig, dvs sjukskriva mig för just dessa dagar jag måste neka eftersom de är minst 12 timmar långa. Helt omöjligt var förstås även det.

Det enda jag tydligen kan göra är att 1: Ta död på min kropp & jobba ändå 2: Gå utan inkomst eller 3: Ta ut mammadagar för Juni, men då får inte hon vara på dagis & så tappar vi den platsen. Så jävla sjukt, precis som att det är normala är att jobba 15 timmar i sträck ståendes på betong, man behöver ju inte ens vara gravid för att inte klara av det, det är ju jobbigt för alla!

Nej, fy va arg jag blir på F-kassan som skyller allt på graviditet, JAG KANSKE HAR ONT I KROPPEN FÖR ATT VI KANSKE MÅSTE STÅ 15 TIMMAR I STRÄCK I KYLA PÅ BETONGGOLV MED TUNGA LYFT, MONOTONA RÖRELSER & VÅTA KLÄDER & MED EN HALVTIMMES LUNCH BARA, hur fan kan de "veta" att det bara är pga att jag är gravid?! Bara för att man har en tjock mage så är tydligen allt preggorelaterat, jag kanske hade haft lika ont om jag varit en partyprisse på 22 år?

FÖRBANNADE GRAVIDITETSDISKRIMINERING!

8 kommentarer:

Anonym sa...

du tappar inte platsen för att du är föräldraledig.

Hanna sa...

Hmm, kanske har missuppfattat det då. Dock så skulle det ändå inte vara så lyckat eftersom hon går på dagis 2 dagar av 5 så då skulle jag ändå bara kunna vara mammaledig 3 dagar, ja kanske man kan nyttja några lägstanivåpåhelgen också. För ta henne ur dagis vägrar jag att göra, det är det bästa hon vet!

Dock tycker jag det är fel att jag skall tvingas nyttja föräldraledigt när när jag inte vill vara ledig, det är ju verkligen att kasta pengar i sjön.

Krångel!

Kerstin sa...

Men? Kan du inte ansöka om havandeskaps peng nu? Varlf inte? Du kan ju det retroaktivt...

Och sedan kan du ta ut föräldradagar för bebisen i magen 60 dagar innan beräknat ankomstdatum.

Kerstin sa...

Och då får ni ha kvar Juni på dagis 15 timmar/veckan.

Hanna sa...

Aha. Dock har jag läst att havandeskapspenningen inte går att få retroaktivt så därför tänkte jag att det var kört? Jag skickar dock ansökan imorgon, men det lär väl ta nån månad innan den går igenom (ingen aning iof) & sen så tänkte jag att det kanske åtminstone blir 2-3 veckor jag kan nyttja. KAN man dock få den retroaktivt så vore det ju guld.

Att man kunde ta ut f-dagar för bebin i magen innan visste jag faktiskt inte, trodde det var det som var havandeskap? Dock lät det ju som ett bra alternativ, bättre att nyttja dem dagarna samt att då Juni kan få gå kvar.

Tack för tipsen, detta skall genast kollas upp!

Bella sa...

Ansök om havandeskapspenning asap!
Alt får du ta ut föräldradagar före som nån sa. Jag hade det som backup-plan ifall jag inte skulle få igenom havandeskapspenning när jag väntade Nova. Klart som fan du ska ha havandeskapspenning, stå på dig!

Kerstin sa...

Nemas problemas! Jag har ju varit gravid tre gånger på kort tid så jag har lusläst det mesta =P

Ea sa...

Jag ansökte om havandeskapspenning i efterskott och fick det beviljat så det ska inte vara några problem. Men... ligg på som satan och ring (eh?) dom rackarna så att de kollar upp dig direkt, annars riskerar du att bli liggande i en hög.