05 april 2010

Retroinspirerat barnsovrum.

Ja, nåt liknande denna färgkarta är jag ute efter, men en lite softare version kanske. Lite färre färger, men färgkombon skall vara i dessa tankar.
Tapeten har jag suktat efter i flera år, men den är dyr & jag har fortfarande inte hittat det rätta stället att eventuellt använda den på. Det är ju inget man ger till ett kid direkt...
Fina saker till ett retro barnrum: Tam Tam-pall & ugglesparbössa från Favoritsaker, Chewieposter från Ebay, retroposter från Allposters, fågelkrokar från Barnvanligt.

Ja, rummet skall alltså gå i brunt/orange/gult typ. Det är ju den snyggaste kombon som finns & det går att leka med dessa färger i oändlighet utan att det blir tråkigt. Rummet skall målas eftersom det redan är målat & för att det håller mycket bättre än tapet för klåfingriga barn, men HUR skall det målas? Jag har inga ideér alls, men det ska vara "enkelt" helst gå att lösa med bara maskeringstejp & lite olika nyanser.
En snabbskiss i paint ser ut ungefär såhär, det var bara en snabb tanke som vi plitade ner men som vi inte jobbat med. För att rummet inte skall bli så mörkt så blir det nog bara en fondvägg som blir "motivmålad" det lutar mot att de övriga väggarna blir ljust beige/lattefärgade.

Men jag är väldigt osäker. Man hade även kunnat måla exempelvis de nedre delarna på väggarna bruna & de övre delarna beige, det behöver ju inte betyda att det blir mörkt. Sen vet jag som sagt inte hur vi sak göra med mönster på fondväggen, är det någon som har en bra idé på hur man enkelt kan måla nåt kul med några av dessa kulörer så kasta in era ideér - jag har torka & jag börjar vilja komma igång!


2 kommentarer:

Annelie sa...

gissa vem som har den postern hemma hos sig :)?
Tyckte den passade mig alldeles perfekt!!!
Retro, bilar, gul/orange :)
Undra just om Junis och mitt sovrum kommer att bli slående lika?
Haha :)
Bara jag tar mig i kragen å målar över det blåa nångång så allt mitt sparande får komma fram...

Lopez sa...

Så jäkla snygga grejjer!!!!!!!!!! Vill ha! Nu har jag siktet inställt på hus så man kan få plats med allt fint som jag planerar att köpa, du ger mig inspiration!! :-)