13 april 2010

I-landsproblem: Syskonvagn.

(Varning för mammabloggsinlägg!)

Jag har insett att vi nog måste införskaffa en syskonvagn ändå, men tro mig, det är min största skräck. Jag hatar syskonvagnar & allt vad det innebär, jag tycker att en syskonvagn skriker ut "Hej, jag har fött barn 10 år i sträck & det enda jag gör är att köra runt med ungarna".

No offense, men jag tycker det är en white trash-grej. Helt utan anledning, jag tycker bara de är så fula & att det ser så fel ut. Jag kan inte rå för att jag tycker så, men jag är verkligen allergiska mot dessa bestar.

...men nu har jag insett att vi nog måste köpa en ändå. Juni har inte hunnit fylla 2 när nummer två kommer & även om hon gillar att gå så orkar hon ju inte vilka sträckor som helst. Vagnen ovan är ett exempel på vad jag tycker är en skräcködlevagn, jag dör hellre än köper ett sånt där fult & stort ekipage! Ryms man ens i en affär?!
Jag är heller inte villig att lägga ut massa pengar på vagnhelvetet. Den kommer förmodligen bara att användas i något år & sen blir det ståbräda, så en till minipris är önskvärt. Dock har jag ändå några önskekrav, så det kommer att bli svårt att hitta en billig. Den ovan är mer i min smak, fast med en liggdel till då (liknande vagnen nedan), den ser betydligt trevligare ut & jag vill att Juni ska kunna åka framåt.
...som sagt har jag en del önskekrav. Ska jag nu måsta köpa en sånhär hemsk vagn, så måste den iaf vara lättstyrd & inte ett monster. I vanliga fall hade jag nöjt mig med en Brio typ, men nu måste jag gå på nåt annat märke tror jag. Jag vill ha svängbara hjul (ja ni vet, vad heter det?) för vagnen kommer alla främst att användas på sommaren så då behöver den inte vara så jävla bra i snö & slask. Den ska ha separata solskydd (vet inte vad det kallas heller...) & sitsarna ska vara delade, det ska gå att ha en liggdel & en sittdel. Barnen skall kunna åka både framåt & bakåt.

Ja & detta önskar jag mig i princip gratis, lycka till i letandet säger jag bara. Nämen allvarligt, ni som har erfarenheter inom sånt här, har ni några tips/förslag/något till salu? Den ska vara så smal & smidig som möjligt också & jag bor inte i stan, annars hade jag nog fan kostat på mig nån Urban Jungle eller nåt likt förbannat.

Har ni någon till salu btw så tveka inte att försöka sälja den till mig även om den inte har något av dessa krav, jag är desperat & griper alla halmstrån som finns så man vet ju aldrig ;)Sen undrar jag va fan jag ska göra med Brio Happyn jag har stående? Jag älskar den vagnen, men kommer den någonsin att användas igen? Nu blir det ju syskonvagn & sedan sittvagnar, kommer jag verkligen att behöva den? Får vi fler barn möjligtvis, men då kanske jag köper en ny ändå? Kanske ska jag sälja den & satsa på en syskonvagn?

9 kommentarer:

Annelie sa...

Mitt råd är att du behåller vagnet ett tag till.
Vad är det som säger att dom alltid kommer att åka vagn tillsammans?

Fia sa...

Behåll vagnen tills dess att jag får min bäbis (om det nu händer), då kan jag köpa den sen ;P Vill ha en Brio Happy jag också, och behöver ni inte er då så slår vi två flugor i en smäll :)

Vi kommer gärna förbi å käkar! Jonas jobbar till ett på Lördag men sen är vi lediga :)

Marie sa...

Tycker också du ska behålla vagnen. Är Juni på dagis tex och du vill ut så är det mycket lättsammare att gå ut med den vagnen än att ta en enda unge i dubbelvagnen.

Kerstin sa...

Behåll vagnen!
Sedan kan jag varmt rekommendera BabyTravels tvillingjogger.

Den är mycket smidigare än de flesta andra, jag har sprungit med den till och från dagis med hunden i ena handen och styr vagnen med den andra.

Man slipper hänga på vagnen för att få det att svänga...

Lopez sa...

Jag tog ett test igår som visade att jag är gravid igen, borde inte inte börja fundera på sånt här än för man vet ju inte hur det kan gå och nu är jag bara i v 6...hur som helst så var det det första jag började tänka på! Syskonvagn! Jag vill inte heller ha en sån! Dessutom så tror jag inte att den går in på bussen, och vi åker ju buss jämt...
Jag hatar syskonvagnar * suck *

Uppdatera om hur du gör och vilken du väljer med vilka fördelar och nackdelar!

Hannah sa...

Jag tycker också att du ska behålla båda. vi använder mer vanliga vagnen än syskonvagnen.

Vi har två så om du vill får du köpa en av oss?

Hannah sa...

Jag tycker också att du ska behålla båda. vi använder mer vanliga vagnen än syskonvagnen.

Vi har två så om du vill får du köpa en av oss?

Anonym sa...

Varför inte testa en tandemvagn? har inga erfarenheter av dessa men funderar själv på en sådan. Vet det finns en återfösäljare i Piteå. Vad den butiken nu heter var en bättre fråga. Nåt med cykel. :S

Ronny sa...

Hej! Surfar runt på mer-Trafik och stannar till här och tar en titt. Ha det gott.