24 april 2010

70´s fondvägg till Junilicious.

Ja, något liknande ovanstående hade jag tänkt måla som en fondvägg i lillans nya sovrum. Efter ha försökt tänka & maskera med tejp i ungefär 5 minuter så gav jag upp, jag fick inte diagonalerna rätt av nån anledning & eftersom jag har noll tålamod & bara ville börja så sket jag i diagonalerna & gjorde helt vanliga raka linjer - det är ju inte hela världen faktiskt, den enda som stör sig är jag själv.
Så, med lite tejp så fick jag till hur det ungefär skulle få se ut. Brunt högst upp & längst ner, sen orange & gult i 4o, 35 & 30 cm´s bredder. Det går garanterat att göra mycket snyggare & flashigare om man gör ränderna smalare/bredare åt olika håll, men som sagt, jag orkade inte tänka & överdrivet kreativ är jag inte.
Hur man än gör så blir det ett jävla tejpande, speciellt eftersom man inte ska låta maskeringstejpen sitta kvar när man målat ett varv, den ska helst bort direkt för annars torkar den fast & går inte att få bort riktigt, samt att den kan dra med sig massa färg om man har otur & så faller det lös nån flaga.
Här har jag tejpat ungefär 100 ggr (liten överdrift kanske) & det är nästan klart. De orange/gula färgerna är rätt ljusa så grundfärgen skiner fortfarande igenom, så de måste målas nåt varv till, men det bruna får jag se om jag orkar bry mig så mycket mer om. Täcker det "helt ok" så bryr jag mig inte, är det flammigt imorgon så får jag kolla hur mycket färg det finns kvar i bunken. Färgerna är blöta nu & det är kväll vilket gör att det är helt omöjligt att se hur resultatet blir.

Dock är jag nöjd! Fastän mönstret inte blev som det skulle & linjerna skulle kunna gå att göra snyggare så blev jag toknöjd, jag hittade rätt kulörer & väggen blev 70-talig. Dock måste jag nog in med inredningen för att ge en rättvis bild av det tänkta resultatet, det kommer ju inte direkt at hamna en blå fåtölj där om jag säger så.

G´night!

5 kommentarer:

Lopez sa...

Åh vad läckert!! Hon kommer att ha det snyggaste rummet i Sverige!!
Jag orkar inte ens ta maskeringtejp för lister och tak så jag är gryyyyymt imponerad av ditt tålamod och kreativitet!
Ser fram mot att se hur det kommer se ut med möbler!!

Linda sa...

Fy fan, vad snyggt! Och vilket tålamod du måste ha! När du är färdig får du gärna komma hit och fixa en vägg!

Evelina sa...

Det där bli ju jättebra! Jag är imponerad av ditt tålamod och ork. :)

Penny sa...

Jag är inget fan av 70-tal, men det här har ni gjort snyggt =)

Isabelle sa...

Härliga färger på fondväggen!