01 mars 2010

Status: Still alive.

Förra veckan fick jag hostmedicin & ett blodprov taget av sköterskan, men inte hjälpte det något. Jag hostar fortfarande ut mina lungor & förkylningen blir bara sämre & sämre. Har haft spränghuvudvärk konstant i en vecka & inga värktabletter hjälper. Rösten är fortfarande borta helt vissa tider på dagarna & i övrigt är den knappt fungerande.
Idag hade jag dock bestämt mig för att jobba ändå (eftersom jag inte kunnat jobba på snart 3 veckor & tappar all inkomst eftersom jag inte "kan" gå sjukskriven utan bara måste neka jobb), men efter bara 40 minuters jobb så började jag tok-kallsvettas & fick rädda mig själv precis när jag höll på att svimma. Försökte återgå till jobbet, men jag mådde så jävla dåligt att jag inte kunde stå upp så jag blev hemskickad av chefen.

Doktorn nästa alltså, fick nästan slåss för att få mig en tid. Doktorn var jättebra & konstaterade att 1: Jag är faktiskt riktigt jävla sjuk, men 2: Det går inte att göra något åt förutom att vänta.
Tydligen har jag en förkylning/influensa som tagit extremform just eftersom jag är gravid. Som doktorn sa, det spelar ingen roll vad jag drabbas av, vanliga människor kanske har den här sjukan en vecka, men jag kan få gå 6-7 veckor eller längre med den, det vet man aldrig. Mitt immunförsvar tänker på annat & bryr sig inte om att bekämpa den tyvärr, så att jag nu varit nära döden i 3 veckor betyder inte att jag är på bättringsvägen, det kanske tar 3 veckor till innan jag är kry.
Muntergöken. Han avrådde dock från hostmedicinen eftersom den inte hjälpte, men ordinerade istället vila & en jäkla massa Bricanyl. Dessutom blev jag sjukskriven till den 15 mars, så nu går jag åtminstone inte miste om lika mycket pengar, nu får jag iaf något.
...men så trist, för jag har blivit erbjuden jättemycket jobb som jag tyvärr måstat neka så nu är jag både sjuk, göralös & fattig. Damn. Undrar om jag blir kry till helgens bröllop? Tveksamt.
PS: Lakrits gör en lite piggare.

2 kommentarer:

Therese sa...

Nä fy vad jobbigt! Hoppas verkligen att du blir frisk snart! Jobbigt att både vara gravid och sjuk! Tur ändå att du har en så snygg marimekko skål, skit snygg färg! ;-)

Krya på dig!!!

Hanna sa...

Tack!

...men jag erkänner att "marimekko"-skålen kommer från dollarstore & kostade 20:-, jag är alldeles för snål för en riktig ;)