31 mars 2010

Sparbössa med retrofeeling.

Vem hade inte en sånhär? Alla som åtminstone är uppvuxna på 70 & 80-talet måste minnas dem. Det var elefantsparbössor som delades ut av Föreningssparbanken & de fanns i flera olika färger & det fanns både en stor & en liten modell.
Nu har bland annat Favoritsaker tagit in dem eftersom den gamla tillverkaren MK Tresmer i Finland nu börjat nytillverka igen. Den stora mäter 28 cm & den lilla 10 & nu när de plötsligt blivit "trendiga" så har förstås priset ökat också. De stora går loss på 399 & de små på 95 - de delas inte ut gratis längre direkt ;)
Även Ugglorna har de tagit in! Jag minns inte alls dessa lika tydligt, men jag vet att jag har sett dem nånstans. Så fort jag får råd så ska dock Juni få en gul uggla till sitt rum, den är ju helt underbart retro! Pris; 95 pix.

Härlig nostalgi! Jag har en såndär jätteelefant i mintgrön hemma hos morsfars, kanske ska sälja den dyrt? ;)

2 kommentarer:

Bella sa...

Jag har en stor röd elefant och mina bröder har varsin tror även vi har små. (Min mamma kan det här med att spara) ;)
Ugglorna var dock hur tuffa som helst.

Jo, vet inte om du missat mailet på fb, men jag fick tag på en kiss tröja åt Juni.

mrs lopez sa...

Åhhhh de där ugglorna har jag inte sett innan, det måste jag skaffa till Nico!!